Левски приема Берое след 8 години „зелени“ кошмари, Камбуров на гол от рекорда

Гьоко Зайков ще дебютира днес, Колев без промени в столицата

Левски приема Берое след 8 години „зелени“ кошмари, Камбуров на гол от рекорда

Левски приема днес Берое в мач от шестия кръг на Първа лига.

Временният треньор на „сините“ Тодор Симов няма кадрови проблеми по състава си и ще заложи на най-доброто, с което разполага. Младият специалист получи добра новина, след като разбра, че вече може да използва последното ново попълнение Гьоко Зайков.

Документите на северномакедонеца са уредени и той ще стартира като титуляр срещу заралии. На вратата отново ще бъде Николай Михайлов, а карето в отбраната ще бъде изградено от Ивайло Найденов, Христос Шелис, Гьоко Зайков и Иван Горанов.

В халфовата линия ще действат братята Радослав и Борислав Цоневи, малко пред тях ще бъде Георги Миланов. По крилата ще атакуват Здравко Димитров и Билал Бари. Единствената въпросителна е кой да води атаката. По всяка вероятност това ще бъде Мартин Петков, но не е изключено и Марин Петков да стартира.

В лагера на зелените няма контузени или наказани за сблъсъка с Левски. Кардинални промени, в сравнение с тима, наложил се над Ботев Враца с 1:0 в предния шампионатен кръг, няма да има и Петър Колев ще заложи на същите изпълнители. На вратата ще е Нордин Бакер, а пред него ще действат Стив Фуртадо, Камен Хаджиев, Омар Сако и Христо Митев.

В халфовата линия ще бъдат разположени Александър Цветков, Серкан Юсеин Кийлън Лебон и Омар Камара. В предни позиции ще си партнират Абубакар Тунгара и Мартин Камбуров, пише „Тема спорт“, а „Мач Телеграф“ посочва, че погледите на всички ще бъдат насочени именно към последния.

Причината - възможността Императора да излезе еднолично в класацията за голмайстор номер 1 на елита за всички времена, ако се разпише, както повелява традицията, във вратата на Левски. И защо това да не се случи, след като статистиката показва, че не „сините“, а „зелените“ са фаворит в този двубой.

Исторически погледнато би трябвало да е обратното, но в последно време традициите не са това, което бяха в Първа лига и най-вече за Левски. Клубът отдавна не плаши съперниците си. Това важи особено за Берое. Доста се говори за надмощието, което имат Лудогорец, ЦСКА, а и Локомотив Пд в двубоите си със „сините“.

Това на „зелените“ от Стара Загора обаче също се набива на очи. В продължение на 8 години подред те се превърнаха в един от най-големите кошмари за гранда от „Герена“. През този период двата отбора са се изправили един срещу друг 22 пъти.

В 13 от тях победител е бил Берое, като старозагорци успяха да надделеят последователно и в трите си последни гостувания в София. Левски отговаря с 6 победи, от които четири са били у дома. През този период мачовете между двата отбора само три пъти не успяха да излъчат победител.

В два от случаите „сините“ успяха да оцелеят под Аязмото, а веднъж Берое ги препъна у дома. Началото на тази хегемония на „зелените“ бе поставено през 2013 година на 9 ноември. Тогава Берое удари с 1:0 с попадение на Венци Христов, който по-късно се подвизава за кратко на „Герена“, от дузпа.

След това бе и началото на друга историческа серия за „зелените“, които за пръв път успяха да стигнат до серия от три поредни победи. Това постижение се подобри между 2018 и 2019 година.

Тогава Берое помля „сините“ в четири поредни двубоя, а след това си позволи и да направи равен. Остава само да видим дали Петър Колев ще продължи новата традиция в мачовете с Левски.

Двубоят на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще започне в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки