БИТКАТА НА ГЕРЕНА: "Опълченците на Шипка" от Левски удържаха победата над Берое (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Сините" дръпнаха с 2:0 до почивката, но останаха с 10 души, Камбуров не направи рекорда

БИТКАТА НА ГЕРЕНА: "Опълченците на Шипка" от Левски удържаха победата над Берое (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Левски успя да победи с 2:1 Берое в мача им от 6-ия кръг на efbet Лига. 

"Сините" изстрадаха трите точки, след като играха повече от едно полувреме с човек по-малко, но все пак стигнаха до много ценен успех, който ги изкачи на седмото място.

Първата опасност в мача дойде във 2-рата минута и той бе по посока вратата на Николай Мийалов. Серкан Юсеин стреля, но неточно.

Три минути по-късно гостите изпълниха заучено пряк свободен удар, чрез който успяха да хванат неподготвени „сините“. Топката беше центрирана на далечната греда, където сам бе Омар Сако. Той отправи опасен удар с глава, но не намери целта. Оказа се, че Сако е бил зад защитата на домакините, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен

В 9-ата минута Билал Бари бе изведен с дълго подаване. Нападателят овладя и върна към Борислав Цонев. Последва шут от границата на наказателното поле, но отново неточен. Бе отсъдена и засада на Бари.

Четвърт час след началото Билал Бари проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле, но Нордин Бакер не бе затруднен. Междувременно от „Ултрас Левски“ почетоха починалия през седмицата син фен Иван Тодоров, като развяха знаме с неговия лик и ръкопляскаха.

В 17-ата минута бе първата стопроцентова голова ситуация. Левски разви хубава атака по левия фланг. Георги Миланов проби и комбинира с Борислав Цонев. Билал Бари овладя, преодоля защитник и стреля от чиста позиция. Бакер обаче скъси дистанцията и се намеси решаващо.

В средата на първата част „сините“ пропуснаха нов златен голов шанс. Здравко Димитров нахлу в наказателното поле, след като преодоля противник. Крилото на Левски стреля по земя, но Бакер спаси. Борислав Цонев не се ориентира добре в ситуацията и не успя да направи качествена добавка, въпреки че беше на перфектна позиция.


Половин час след началото логичното се случи и Левски излезе напред в резултата. Топката бе центрирана от пряк свободен удар. Новото попълнение на столичани Зайков отклони с глава към Хубчев, който плонжира и вкара за 1:0. Голът бе преразгледан от ВАР заради останалите съмнения за засада на Христофор Хубчев, но в крайна сметка бе зачетен.

В 38-ата минута Левски остана с човек по-малко, след като голмайсторът Христофор Хубчев си изкара директен червен картон. Той влезе много грубо в краката на Христо Митев. Първоначално Георги Кабаков показа жълт картон, но след като разгледа ситуацията чрез ВАР извади червен картон.

Три минути преди почивката Левски удвои преднината си с феноменален гол. Борислав Цонев отне и със страхотен шут от дистанция матира Бакер. Старозагорци претендираха за извършено нарушение, но след преглед на ВАР голът бе зачетен.

В добавеното време на първата част Кийлън Лебон си освободи пространство за удар и отправи такъв от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Николай Михайлов.

В 48-ата минута Алиун Фал бе изведен в наказателното поле. Той опит прострелно центриране към Мартин Камбуров. Голмайсторът бе блокиран от Зайков и не успя да нанесе точен удар към вратата на Ники Михайлов.

В 62-рата минута Серкан Юсеин стреля от границата на наказателното поле, но Николай Михайлов улови, макар и да не бе убедителен. Две минути по-късно гостите от Стара Загора намалиха изоставането си чрез Кийлън Лебон. Защитата в синьо се справи с центриране, но Кийлън Лебон овладя около дъгата на наказателното поле и матира Николай Михайлов с хубав удар в горния ляв ъгъл.


Левски - Берое 2:1
1:0 Хубчев 31
2:0 Б. Цонев 42
2:1 Лебон 64

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Зайков, Горанов, Шелис, Найденов, Миланов, Борислав Цонев, Димитров, Бари, Радослав Цонев, Хубчев

Берое: Бакер, Митев, Сако, Цветков, Камбуров, Фуртадо, Лебон, Хаджиев, Тунгара, Юсеин, Камара

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки