Байерн разпиля Херта с 5:0 на "Алианц Арена", Левандовски блесна с хеттрик (ВИДЕО)

Баварците не дадоха никакъв шанс на своя опонент

Байерн разпиля Херта с 5:0 на "Алианц Арена", Левандовски блесна с хеттрик (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен прегази гостуващия Херта Берлин с 5:0 в мач от третия кръг в германската Бундеслига. Хората на Юлиан Нагелсман не оставиха никакви шансове на гостите от столицата и стигнаха до този разгром най-вече благодарение на головата си машина Роберт Левандовски, който реализира хеттрик.

Домакините поведоха в резултата още в 6-ата минута. Тогава Алфонсо Дейвис пусна пас по тревата в наказателното поле. Там Роберт Левандовски предвидливо прескочи топката за намиращия се в по-добра позиция Томас Мюлер и той разпечата вратата на Александър Шволов.

Десет минути преди края на полувремето Левандовски удвои. Леон Горецка отне топка в центъра на терена и напредна добре. Той пусна топката към свободния вдясно Серж Гнабри, който центрира. Левандовски стреля с глава, но топката рикошира в гредата и се върна назад. Там най-съобразителен бе полският нападател на баварците, който не сгреши при втория си опит.

В самото начало на втората част авансът на домакините стана 3 гола. След поредица от грешки в половината на Херта топката стигна до Томас Мюлер на левия фланг. Той пусна пас към центъра, където бе Джамал Мусиала. Младокът си нагласи топката на десния крак и не остави шанс никакъв на Шволов – 3:0 за Байерн.

20 минути преди края на мача Левандовски направи резултата 4:0. Правещият много силен мач Мюлер изведе Лерой Сане зад защитата на Херта. Германският национал, от своя страна, пусна пас по трева към непокрития полски голаджия на баварците и той не сгреши, вкарвайки четвъртия си гол от началото на сезона в Бундеслигата.

Баварците продължиха да натискат и в 77-ата минута единствено брилянтната намеса на Шволов лиши Левандовски от хеттрик. Седем минути по-късно обаче нищо не успя да раздели голмайстора на Бундеслигата от миналия сезон от третя му гол в срещата. При центриране отляво на Йошуа Кимих топката стигна до Танги Нианзу, който с глава прати кълбото на деветката на Байерн, който също с глава направи резултата 5:0.

До края на мача до нов гол не се стигна и по този начин Байерн записа втората си победа от началото на първенството и събра 7 точки в досегашните си 3 мача, излизайки на второ място във временното класиране в Бундеслигата. 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки