В БЛАГОЕВГРАД: Лудогорец дойде, видя и победи Пирин (ВИДЕО)

"Орлетата" поведоха с фамозен гол в третата минута, но класата си каза думата

В БЛАГОЕВГРАД: Лудогорец дойде, видя и победи Пирин (ВИДЕО)

Лудогорец направи обрат от 0:1 до 3:1 като гост на Пирин Благоевград в мач от шестия кръг на efbet Лига и по този начин излезе на второ място в класирането в шампионата с 12 точки от 4 мача. В герои за „орлите“ се преварнаха Жосуе Са, Алекс Сантана и Пиерос Сотириу, докато за Пирин единственото попадение вкара Мохамед Брахими.

Двата отбора направиха много интензивно и изпълнено с положения първо полувреме. Домакините поведоха в резултата още в третата минута с много красив гол от около 35 метра на Мохамед Брахими. Лудогорец обаче изравни само 11 минути по-късно. След центриране на Кирил Десподов, Жосуе Са отправи неспасяем за Петър Петров удар с глава.

Единадесет минути след началото на втората част Алекс Сантана проби с мощен рейд през центъра и отправи много красив удар от границата на наказателното поле, при който топката се спря в мрежата на „орлетата“ и така обрата за Лудогорец стана пълен. В 67-ата минута Пиерос Сотириу направи резултата 3:1 за гостите след точно изпълнена дузпа. До края на срещата двата отбора направиха по няколко опасни атаки, но те не доведоха до ново попадение.

Мачът в Благоевград започна вихрено и още в 3-ата минута Мохамед Брахими изведе домакините напред в резултата. Той направи страхотен пробив през центъра на терена, тръгвайки от средата на терена. Седмицата на Пирин напредна и с моще удар от около 25 метра не остави шансове на Кристиан Кахлина.

Лудогорец отговори с удар на Алекс Сантана пет минути по-късно. Седмицата стреля от дъгата на наказателното поле, но ударът му мина над вратата на Петър Петров.

Гостите от Разград взеха инициативата в мача и започнаха да обсаждат наказателното поле на "орлетата". Така в 14-ата минута отборът на Валдас Дамбраускас получи право да изпълни ъглов удар. Зад топката застана кирил Десподов, който центрира перфектно към Жосуе Са, който се пребори с персоналния си пазач и простреля с глава Петър Петров - 1:1.

Попадението даде допълнителен импулс на „орлите“ и в 19-ата минута Пиерос Сотириу имше шанс да изравни но ударът му от близка дистанция бе неточен, а освен това бе и в засада. Постепенно обаче хората на Уорън Фийни изравниха играта и на свой ред погледнаха по-смело към вратата на Кахлина.

Малко след изтичането на половин час игра Кирил Десподов получи добър шанс да се разпише, но ударът му по диагонал отдясно бе спасен от стражана Пирин.

След това нещата се пренесоха от другата страна на терена, където Кахлина направи грешка, като не овладя върната топка от Игор Пластун и при опита си да изчисти, уцели Станислав Костов, но топката излезе в аут.

При следващата добра атака на пирин Бл Брахими подаде на свободния по дясното крило Антон Карачанаков. Бившият футболист на ЦСКА обаче направи много лошо първо докосване до топката и така изгуби контрол над нея и я остави да излезе в аут.

Второто полувреме започна по-лежерно, като двата отбора не искаха да повтарят упражнението от първата част, когато още преди изтичането на четвърт час си размениха по едно попадение.

В 54-ата минута Доминик Яноков опита да изведе Кирил Десподов сам по десния фланг на атаката, но вратарят Петров изрезе от наказателното си поле и изби в странично хвърляне.

Две минути по-късно друг халф на "орлите" - Алекс Сантана, тръгна на пробив през центъра, движейки се надясно. Първоначално Гурам Гощелиани не успя да го спре, а след това Сантана се измъкна и от Светослав Дяков. Озовавйки се на границата на наказателното поле на домакините, бразилецът отправи красив удар, който бе неспасяем за Петров и по този начин отборът на Валдас Дамбраускас направи пълен обрат на стадион "Христо Ботев".

В 64-ата минута Мавис Чибота изпревари централните защитници на домакините и се измъкна от опеката им. Той преодоля вратаря, но топката му дойде дълга и излезе в аут. В ситуацията обаче Стилиян Николов игра с ръка с топката. Станислав Тодоров, който ръководеше своя мач №282 в елита на България, като по този начин излезе на първо място по този показател, се консултира с ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Пиерос Сотириу. Кипърецът излъга Петър Петров и даде още по-солиден аванс на Лудогорец.

Пирин отвърна с удар на Брахими, но за разлика от първото полувреме, този път седмицата на „орлетата“ се провали в опита си да вкара на Кахлина. След това домакините тръгнаха по-смело в атака, в търсене на голове, с които да се върнат в мача. 11 минути преди края резервата Спас Георгиев получи шанс да обстрелва вратата на гостите, но Кахлина спаси.

В 84-ата минута Мавис Чибота проби добре по лявото крило, измъкна се от Красимир Станоев и падна в накацателното поле, но главният съдия правилно не отсъди 11-метров наказателен удар.

По този начин Лудогорец записа четвъртата си победа в четири мача за тима от началото на шампионата и излезе на второ място в efbet Лига, докато Пирин Бл е едва 12-и.

В следващия кръг от шампионата, който ще бъде след паузата за мачовете на националните отбори, Пирин Бл ще гостува на другия новак в efbet Лига – Локомотив София. „Орлите“, от своя страна, ще домакинстват на Черно море, който ще се опита да се върне към победната си серия след домакинското поражение от ЦСКА.

Пирин - Лудогорец 1:3
1:0 Брахими 5 
1:1 Са 15
1:2 Сантана 56
1:3 Сотириу 66 дузпа

Пирин: Петров, Дюлгеров, Карачанаков, Гощелиани, Станоев, Брахими, Старокин, Занев, Дяков, Николов и Костов

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Сисиньо, Сантана, Гонсалвеш, Десподов, Сотириу, Пластун, Са, Текпетей и Янков
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки