В АНГЛИЯ: Тотнъм на върха с 3 от 3 и победа №300 във Висшата лига (ВИДЕО)

Сон ознаменува своя юбилеен мач с гол, Лийдс взе точка от Бърнли след 1:1

В АНГЛИЯ: Тотнъм на върха с 3 от 3 и победа №300 във Висшата лига (ВИДЕО)

Лондонският Тотнъм ще прекара паузата за националните отбори на върха в английската Висша лига.

„Шпорите“ записаха трети последователен успех с резултат 1:0 от началото на сезона, налагайки се у дома над новака Уотфорд в мач от третия кръг на първенството и единствени продължават с пълен актив от точки във футболния елит на Острова.

За първи път през кампанията като титуляр започна капитанът им Хари Кейн, чийто трансфер в шампиона Манчестър Сити пропадна и той остана в състава, поет от Нуно Еспирито Сантош.

Под ръководството на новия си треньор Тотнъм не само, че не е допускал гол в Премиършип, но и днес записа своята победа №300 във Висшата лига.

Единственото попадение днес реализира Хюн Мин-Сон, който ознаменува по най-добрия начин своя мач №200 с екипа на лондончани.

Кореецът се разписа с доза късмет в 42-ата минута, когато изпълни един свободен удар и сякаш опита да центрира, но в крайна сметка топката спря в мрежата.

През второто полувреме пък капитанът на гостите Крейг Каткарт се контузи и бе заменен принудително, а вратарят Даниел Бахман блесна със страхотно спасяване срещу Кейн.

Така или иначе обаче „шпорите“ взеха своето и оглавиха временното класиране с 9 точки, докато Уотфорд остана с 3 в своя актив.

С една по-малко пък вече има Лийдс, който стигна до равенство 1:1 при визитата си на Бърнли, стартирал сезона с две поредни загуби от Брайтън (1:2) и Ливърпул (0:2).

Бърнли - Лийдс 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки