Рома смаза новака Салернитана за едно полувреме, Ейбрахам с дебютен гол (ВИДЕО)

Отборът на Моуриньо постигна убедителна победа като гост с 4:0

Рома смаза новака Салернитана за едно полувреме, Ейбрахам с дебютен гол  (ВИДЕО)

Рома продължава отличното си представяне под ръководството на новия треньор Жозе Моуриньо. Тази вечер “джалоросите” сразиха с 4:0 като гост новака в Серия А Салернитана в двубой от втория кръг. Новото попълнение на Рома Тами Ейбрахам отбеляза дебютното си попадение в Италия. Така Рома остана един от петте тима, които вървят само с победи през новия сезон. Останалите са Лацио, Интер, Милан и Наполи.

Първите 45 минути преминаха под пълно превъзходство на римляните, но гол така и не падна и всичко по-интересно остана за второто полувреме. Очакванията не останаха излъгани. Още в 48-ата минута Рома откри резултата чрез капитана си Лоренцо Пелегрини. Той получи топката в наказателното поле и от малък ъгъл с левия крак успя да прати силно топката в очертанията на вратата. Стражът на Салернитана Вид Белек успя да играе с топката, но не и да я спре.

Последва силна атака на Салернитана, като Федерико Бонацоли успя да отправи удар към вратата на Руи Патрисио, но топката излезе встрани. Искрата в играта на Салернитана обаче бързо беше угасена от Рома, след като Жордан Верету удвои. Рома продължи натиска си. Удар с глава на Ейбрахам беше отразен от Белек. Отбитата топка попадна у Верету, който опита да отбележи втория си гол, като стреля в горния далечен ъгъл, но словенският страж отново спаси. Така се стигна до 69-ата минута, когато Тами Ейбрахам отбеляза красиво попадение с удар от границата на наказателното поле.

Пробивът беше осъществен от Перес, който пусна топката в наказателното поле, Пелегрини я прескочи и тя попадна в обсега на Ейбръхам, който откри головата си сметка в Серия А.

Головото шоу продължи. В 79-ата минута Лоренцо Пелегрини отбеляза втория си гол в мача. До него се стигна след неуспешно отиграване на Ейбрахам, който при опит да стреля прати топката балонно към фланга, до нея първи достигна играч на Рома, който я прати към Пелегрини, който необезпокояван успя да я прати в мрежата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки