Сензациите в пресата: Локо Пд решава днес за Тунчев, режат дебелите заплати в Арда

Украински нападател в Черно море, Людмил Киров отрязал ЦСКА 1948, Чочев пак гледа към чужбина и още…

Сензациите в пресата: Локо Пд решава днес за Тунчев, режат дебелите заплати в Арда

Сензациите в пресата днес, понеделник, 30 август 2021 година:

„Тема спорт“: Локо Пд решава днес за Тунчев

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев е близо до изхода на "Лаута". Днес ръководството на черно-белите ще реши дали ще продължи да разчита на него, или ще го освободи, как-вито индикации има. Собственикът Христо Крушарски се прибира от Аржентина, където бе по бизнес дела през последната седмица. Локо Пд започна кошмарно сезона. След пет изиграни мача тимът е предпоследен, като все още няма победа. В този кръг направи 0:0 с Ботев във Враца. Тимът записа 2 равенства и 3 загуби от началото на кампанията, като вкара само един гол и допусна пет. Играта е много далеч от желаното и познатото и това е основната причина за очакваната раздяла. Александър Тунчев пое Локо през есента на миналата година, след като Бруно Акрапович замина в посока ЦСКА. Тунчев спечели сребърните медали в шампионата и класира отбора за Лигата на конференциите. Там черно-белите отпаднаха в третия квалификационен кръг от Копенхаген, след като преди това отстраниха чешкия Словачко. След мача с Ботев Враца наставникът на смърфовете обяви, че е готов да поеме отговорността да си тръгне, ако ръководството на клуба прецени. Тунчев отчете, че ще му бъде трудно да работи при сегашната трансферна политика, която включва и бъдеща раздяла с Карагарен и Георги Минчев. Това лято вече шестима титуляри от миналия сезон напуснаха, а на новите ще им трябва още време. То обаче може да се окаже, че за Тунчев вече е изтекло...

„Мач Телеграф“: Хубчев изпълнил дядова мечта

Христофор Хубчев е изпълнил обещание, което е дал на дядо си преди 14 години - да се наложи в Левски. „Моят баща е луд фен на Левски. Преди 14 години синът ми, тогава на 11 години, бе избран за един от най-талантливите млади футболисти! Той обеща на дядо си, че ще играе в любимия отбор. Ето, Христофор изпълни мечтата на дядо си. Снощи заведохме татко, който е на 83 години, на мача Берое. Бях до него и видях вълнението, гордостта от това да гледа внука си. А след гола на Фори, крещеше: Хубчев. Сълзите в очите му, бяха сълзи от щастие. Бях една щастлива майка и дъщеря“, обяви майката на Хубчев в социалните мрежи. 

„Тема спорт“: Украински нападател пристигна при „моряците“
Украински нападател пристигна вчера във Варна, за да подсили тима на Черно море. На този етап от клуба не дават повече информация, като пазят в тайна името на футболиста. Не е ясно дали той ще премине пробен период, или ще подпише договор с тима от "Тича".

„Мач Телеграф“: Режат дебелите заплати в Арда

Тежка седмица се задава за шефовете и играчите в Арда, научи „Мач Телеграф“. Новото ръководство на отбора щяло да започне разговори с играчите за намаляването на заплатите. Причината за това е, че предстои сериозно свиване на бюджета, след като Румен Гайтански се оттегли от клуба, а след него „сините“ обявиха и раздялата с двама от членовете на УС - Петър и Стефан Пешеви. Запознати твърдят, че това ще засегне най-вече звездите на отбора. Според мълвата доста от тях се разписват в момента между 15 000 и 20 000 лева. В бъдеще подобни възнаграждения в Кърджали не се планирали. Новите шефове пък се надявали, че футболистите ще се съобразят с положението и ще предприемат необходимите отстъпки, за да се запази ядрото на тима. Въпреки това „сините“ имали и готовност да се разделят с тези, които откажат да им бъдат орязани заплатите. „Мач Телеграф“ вече писа, че някои имена са били предлагани и на други родни клубове. Те обаче са били пас, а причината е била именно във високите финансови условия, на които са свикнали футболистите в Кърджали. 

„Тема спорт“: Арда продава Делев и Йорданов, взима чужденци на проби
Новият спортен директор на Арда (Кърджали) Ивайло Петков веднага е влязъл в роля. Очаква се тази седмица на проби при кърджалийци да дойдат двама чуждестранни играчи. Засега сините не разкриват повече подробности. "Постоянно гледаме играчи и трябва да вземем такива", каза треньорът Николай Киров-Белия. Той очаква именно двама да подсилят тима му, за да се подобри конкурентоспособността и да има по-голяма вариативност. Отделно в Арда не изключват и продажба на основни играчи. Освен Спас Делев, който е желан от турски и азиатски клубове, трансфер в чужбина може да реализира и Тонислав Йорданов, който записа силни мачове с екипа на кърджалийци. Както "Тема Спорт" информира, едната опция за попълнение е бразилски атакуващ халф, който е чакан до дни. Петков има сериозни контакти с чуждестранни мениджъри. У нас той работи в Дунав Русе и Левски, а е помагал и на Ботев Пловдив при идването на руснака Антон Зингаревич. Заради чаканите футболисти на проби спортно-техническото ръководство на сините договори и две контроли тази седмица. В сряда почти сигурно съперник ще е Розова долина. Казанлъчани няма да играят във втория предварителен кръг за купата и са възможна опция за проверка. Другият противник в петък или събота ще е отбор от Втора лига. След отпадането от Лигата на конференциите Арда играе колебливо - 1 победа, 2 равенства и 1 загуба, при голова разлика 3:2. Тимът имаше и проблеми с контузени играчи.

„Мач Телеграф“: Чочев отново гледа към чужбина

Ивайло Чочев може отново да осъществи трансфер в чужбина, научи „Мач Телеграф“. Националът бе спряган през лятото за Лудогорец, а за такава възможност се заговори отново и след травмата на Каули Оливейра. „Орлите” обаче изненадаха с привличането на халф от Ангола - Мануел Луис да Силва Куфамана - Шоу. Така според запознати Чочев вече не стои на дневен ред за тях. Халфът на ЦСКА 1948 обаче имал и други възможности, които били свързани с чужди клубове и в момента води разговори с ръководството на „червените“, за да се възползва от възможностите, които се отварят пред него. Не е изключено Чочев да се върне в Италия, където трансферите приключват във вторник. Той е добре познат там с престоя си в Палермо и Пескара.

„Тема спорт“: Людмил Киров отказал да поеме ФК ЦСКА 1948 Сф

Пореден треньор е отказал да поеме закъсалия ФК ЦСКА 1948 Сф, разбра "Тема Спорт". Предложение за свободния пост е получил Людмил Киров. Той обаче е отклонил офертата. Както е известно, след загубата от Славия с 1:2 Мирослав Миндев обяви, че подава оставка. Реално в момента тимът е без наставник. Спортният директор Радослав Здравков също е бил категоричен, че не желае да съвместява дори временно двете длъжности. За последно Киров води Нефтохимик, който през пролетта спаси от изпадане в Трета лига. Той обаче отказа да продължи работата си с бургазлии заради многото неясноти и неразбории в клуба. Не е изключено, ако ръководството на ФК ЦСКА 1948 Сф продължава да удря на камък за наставник, да остави Миндев въпреки подадената оставка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки