ОФИЦИАЛНО: Арсенал прати Белерин в Бетис и го замени с японец

Такехиро Томиясу пристигна от Болоня срещу 23 млн. евро

ОФИЦИАЛНО: Арсенал прати Белерин в Бетис и го замени с японец

В последните минути на трансферния пазар в Англия Арсенал обяви поредната си покупка, с която приключи подсилването на своя състав през това лято.

Става въпрос за японския защитник Такехиро Томиясу, който пристига от Болоня срещу 23 млн. евро.

Договорът на футболиста е за 4+1 години, като в новия си отбор ще носи фланелката с номер 18.  Той е шестото ново попълнение на лондончани, които похарчиха 165 млн. евро за лятната си селекция.

22-годишният Томиясу прекара само два сезона като играч на Болоня. За този период той записа 63 мача за италианския тима.

“Здравейте, привърженици на Арсенал. Аз съм Томи от Болоня. Толкова съм щастлив да бъда част от отбора. Обещавам, че ще давам всичко от себе си, за да допринеса за тима. Гледам напред към това да ви видя нас стадиона”, каза във видеобръщение към феновете японският национал, който може да играе като централен бранител и като десен бек.

“Доволни сме, че подписахме с Такехиро. Наблюдвахме го известно време и се радваме, че постигнахме споразумение с Болоня. Той е важно попълнение в нашия състав”, коментира пред клубния сайт спортният директор Едуардо. “Такехиро е силен защитник с добър опит в Серия А и на международно ниво. Той е поливалентен бранител с чудесни дефанзивни качества, висока техническа способност и спокойствие с топката. Той ще бъде важна част от състава ни. Гледаме напред към това Такехиро да се присъедини към нас, когато се върне от ангажимента си с националния отбор”, добави мениджърът Микел Артера.

Такехиро, който има 23 мача за своята страна, пристига на “Емиратс” като заметник на десния бек Ектор Белерин, който също късно снощи беше преотстъпен на Бетис до края на този сезон. Така юношата на Барселона беше изпратен под наем в друг отбор за първи път от сезон 2013/14 насам, когато имаше тримесечен престой в Уотфорд. 26-годишният испанец е изиграл 239 срещи с 9 гола и 29 асистенции за “артилеристите”.

Рубен Диаш: Единственият път сега е напред

„Нямахме ден срещу Реал“

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки