Боксьорите започнаха с три победи в Сърбия

„Златната ръкавица“ е част от подготовката на националния ни тим за Европейското в Будва през октомври

Боксьорите започнаха с три победи в Сърбия

 Българските боксьори започнаха отлично участието си на международния турнир за младежи и девойки „Златната ръкавица“ в Суботица, Сърбия. Родните национали постигнаха три победи от три мача в откриващия ден на 39-ото издание на надпреварата.

 
В категория до 60 килограма Радослав Росенов срази с категоричното 5:0 съдийски гласа румънеца Флорин Камен. Той ще се изправи срещу унгареца Рубер Ромай на четвъртфиналите. 
 
Красимир Джуров също не показа колебания в своя мач. При 63.5-килограмовите той победи убедително с 5:0 местния талант Лука Ивич и ще спори за място на полуфинал с украинеца Андрий Костенко. При най-тежките +92 кг Кирил Борисов пък отказа във втория рунд грузинеца Сошо Цакадзе и си гарантира минимум бронз, класирайки се за полуфинал.
 
Българското участие продължава и във втория ден на „Златната ръкавица“. В категория до 57 килограма днес Даниел Кирилов ще боксира с италианеца Кристиан Киеза. Румен Руменов (57 кг) ще срещне сърбина Един Сулич, а Уилиам Чолов (75 кг) ще се изправи срещу Марко Симон (Унгария).
 
„Златната ръкавица“ във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за европейското първенство в Будва през октомври.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки