ОФИЦИАЛНО: Николай Киров е новият треньор на ЦСКА 1948

Следващата седмица той ще изведе отбора за първата си тренировка

ОФИЦИАЛНО: Николай Киров е новият треньор на ЦСКА 1948

 Николай Киров е новият старши треньор на ЦСКА 1948. "Специалистът напусна досегашния си клуб Арда (Кърджали) и прие предизвикателството да застане начело на „армейците“, пише официалният сайт на червените.

"През следващата седмица Киров ще даде първата си официална пресконференция като наставник на отбора, непосредствено преди домакинския двубой от 7-мия кръг на efbet Лига срещу Ботев (Враца). 

 

Треньор №1 на България за 2020 г. идва в червения лагер с амбиция да наложи тима сред лидерите в страната и да надгради след силното представяне на ЦСКА през изминалия сезон в efbet Лига. 

46-годишният Николай Киров е доказано име в треньорското поприще с множество успехи на родната сцена. Носител на Купата на България с Ботев (Пловдив) от сезон 2016/17. Вдига и Суперкупата на България през същата година с „жълто-черните“. 

Двата трофея са с изключителна значимост за привържениците на пловдивчани, тъй като са първи за настоящия век и първи от близо 40 години. Впоследствие Ботев прави и същински фурор в предварителните кръгове на Лига Европа. Така Киров се нарежда сред най-реномираните треньори в историята на клуба Два пъти достига и до сребърен медал от турнира за Купата на България - с Ботев (Пловдив) от кампанията 2018/19, както и с Арда (Кърджали) през изминалото издание на надпреварата. Като наставник е водил още Марица (Пловдив) и Спартак (Пловдив). 

През настоящия сезон под негово ръководство Арда (Кърджали) участва за първи път в историята си в европейските клубни турнири. Съперник в двете срещи от предварителните кръгове на Лигата на конференциите е израелският Апоел (Беер Шева), а постижението е посрещнато с изключителен ентусиазъм от местната публика в Кърджали. 

ЦСКА посреща Киров с добре дошъл и му пожелава здраве и много победи с младия български състав на „червените“!", се казва още в официалното съобщение на ЦСКА 1948.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки