Каратеки с кампания за популяризиране на спорта като средство за изграждане на социални умения сред младежите

Проектът „До - развий себе си!" се реализира по Национална програма за младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта 2021 г. и под егидата на ММС.

Каратеки с кампания за популяризиране на спорта като средство за изграждане на социални умения сред младежите

Основната цел на проекта - „До - развий себе си!" е чрез практически дейности да се насърчат младите хора от различни социални групи към активен, здравословен и осъзнат начин на живот, както и да се информират за ползата от практикуването на спортна дейност, в случая бойното изкуство Шотокан Карате - До, в насока намаляване на рисковите фактори и зависимостите.

Проектът има национален обхват – дейностите се реализират в регионите на София, Сандански, Русе, Велинград, Банско, Разлог и Благоевград.

На 26 юни и 8 юли каратеките от спортен клуб „Ипон“ направиха поход в Природен парк “Витоша”. Доброволците от клуба разпространиха информационни материали на тема храни и холистичен подход към здравето, участваха в демонстрация на основни физически упражнения и се потопиха в теми, свързани с общуване, самоосъзнаване и спорт. От 14 до 18 август се проведе обучение за насърчаване на здравословния начин на живот в град Банско и района.

От 18 до 21 август младите спортисти проведоха информационна кампания за насърчаване на социалната и физическа активност в град Сандански и района.

При реализирането на проекта „До - развий себе си!", сред максимално голям брой младежи и присъстващи бяха разпространени информационни материали за предимствата, които предоставя спорта при изграждането на вербални и невербални умения. Бяха заснети мотивационни клипове, посветени на активния начин на живот. Клиповете са изцяло насочени към представители на целевите групи. Видеата имат за цел да популяризират проекта, неговите цели и важността на спорта. 

Проектът  „До - развий себе си!"  се реализира по Национална програма за младежки дейности по чл.10а от Закона за  хазарта 2021 г. и под егидата на ММС.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки