Сърбия изпревари Португалия по пътя към Мондиал 2022 (ВИДЕО)

Двата тима ще се срещнат отново в Лисабон в спор за директно класиране на световното първенство

Сърбия изпревари Португалия по пътя към Мондиал 2022 (ВИДЕО)

 Сърбия разби Люксембург с 4:1 у дома и поведе в група "А" на световните квалификации по футбол. Тимът има 10 точки, колкото и Португалия, но за момента сърбите имат предимство от едно попадение в головата разлика.

 
Александър Митрович откри резултата в 22-ата минута, когато получи отличен пас от Сергей Милинкович-Савич на границата на наказателното поле и преодоля вратаря на гостите с шут по тревата. 13 по-късно нападателят на Фулъм удвои преднината на Сърбия, като този път получи висока топка от Филип Костич и се разписа с глава.
 
Оливиер Тил намали за Люксембург в 77-ата минута, но пет по-късно неговият съотборник Максим Шано си вкара автогол. Никола Миленкович пък оформи крайното 4:1 в шестата минута на добавеното време, когато получи пас от Лука Йович и преодоля вратаря на Люксембург с глава от близко разстояние.
 
Сърбия и Португалия завършиха наравно в първата среща помежду им, а на 14 ноември двата отбора ще се срещнат отново в Лисабон вероятно в спор за директно класиране на световното първенство.

Катар - Португалия 1:3 - Приятелски мач

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки