В ИСПАНИЯ: Публикуваха документа, с който Меси поиска да напусне Барса преди година

Феновете искат факсът да бъде изложен в клубния музей на каталунците

В ИСПАНИЯ: Публикуваха документа, с който Меси поиска да напусне Барса преди година

Още преди една година Лионел Меси е уведомил ръководството на Барселона, че ще напусне клуба и е искал това да се случи на 30 август 2020-a.

Вече е ясно и пълното съдържанието на факса, който той е изпратил в централата на каталунците, с което ги уведомява затова. Малко по-късно, на 4 септември той промени намерението си и остана, преди окончателно да си тръгне тази година.

В Испания феновете искат документът да бъде изложен в Музея на Барселона, тъй като е част от живата история на клуба. Испанското издание Mundo Deportivo публикува съдържанието му, адресирано до тогавашния президент Хосеп Мария Бартомеу. На 24 август 2020 г. Меси се възползва от специална клауза от договора си, валиден за още един сезон, за да напусне Барса на избрана от него дата - 30 август. Тоест, само шест дни по-късно.

Меси изпраща бурофакса от адреса на офиса си, разположен на Avenida Diagonal в Барселона.

„С настоящото и в съответствие с разпоредбите на точка 3.1. на договора от 25 ноември 2017 г., изразявам желанието си да прекратя трудовия си договор като професионален футболист от 30 август 2020 г.“, пише във факса. Горепосочената клауза 3.1 гласи, че продължителността на последния договор на Лео е от 1 юли 2017 г. до 30 юни 2021 г., но играчът може да напусне сам, без основателна причина, преди 10 юни 2020 г., без никакви права за ФК Барселона”.

Според изданието в тази точка е ключът към напускането на Меси: Лео е помолен да напусне, но на 24 август, крайният срок от договора 10 юни го е освободил от задължения към клуба два месеца и половина по-рано от напускането му. Следователно във факса той аргументира искането си, намеквайки за особения характер на сезона, който приключи през август поради тримесечната пауза, породена от пандемията.

Меси продължава да твърди в своя факс, че въпреки че договорът е пресрочен след 10 юни, искането му е основателно и той може да си тръгне, когато поиска, тъй като сезонът също е пресрочен и за Барселона завършва на 15 август, когато клубът бе елиминиран от Шампионската лига. В последното си изречение Лео посочва 23 август като край на сезона за миналата година, защото това е денят, в който се играе финалът на Шампионската лига между Байерн и ПСЖ. И можеше да е денят, в който на евентуален финал можеше да играе Барса.

В последния параграф на бурофакса Меси настоява, че искането му да напусне, въпреки че все още има едногодишен договор, е оправдано:

„Във всеки случай, в рамките на 10 дни след края на състезателния сезон и спазването на договорения срок за упражняване на точка 3.1., в съответствие с материалното съдържание на нашето споразумение, което трябва да се тълкува в съответствие с изключителните обстоятелства от сезон 2019-2020 г., аз упражнявам правото си да прекратя договора с дата на влизане в сила 30 август 2020 г., с последиците, предвидени в горепосочената разпоредба 3.1. С уважение, Лионел Андрес Меси”.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки