УЕФА зарадва феновете с важно решение

Новите мерки срещу COVID-19 вече са в сила у нас

УЕФА зарадва феновете с важно решение

Ръководството на УЕФА взе решение да допусне гостуващи фенове в мачовете от груповата фаза на трите европейски клубни турнира - Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите.

В квалификациите на надпреварите по трибуните можеха да присъстват привърженици само на отборите-домакини. Сега обаче това ще се промени.

Решението на европейската футболна централа е основано на резултатите от кампанията по ваксиниране на населението в Европа.

Последната дума дали гостуващи фенове ще могат да подкрепят тимовете си в мачовете от трите турнира обаче ще принадлежи на местните власти във всяка страна.

В нашата от полунощ пък влязоха в сила новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

Ето и мерките, които касаят спорта в България:

- Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика.

- Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и други, само седящи места, ползване на всяка трета седалка, спазване на дистанция и носене на маски.

- Посещенията на фитнес центрове се допускат при ползване на не повече от 30% от капацитета.

- Посещенията на спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове, при използване на не повече от 50% от капацитета им.

- Провеждането на колективни спортове на закрито се преустановява.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки