Майкъла: Стойчо ще върне шампионското мислене, не вярвам да получи цялата власт в ЦСКА

„Славия ще ги бием, а в Рим няма да загубим“

Майкъла: Стойчо ще върне шампионското мислене, не вярвам да получи цялата власт в ЦСКА

Бившият играч на ЦСКА и Славия Георги Илиев-Майкъла коментира предстоящия сблъсък между двата отбора.

В интервю за "Тема Спорт" той сподели мнението си по актуалните теми в Борисовата градина и даде традиционната си прогноза за предстоящото столично дерби, както и за гостуването на „армейците“ в Рим след седмица.


Г-н Илиев, трансферният прозорец затвори и селекцията на "Българска армия" може да се счита за приключена. Окомплектова ли ЦСКА състава си през лятото, или има нужда от още играчи?

- ЦСКА няма нужда от нови играчи. През зимата може да ни потрябват още един-двама, но на този етап отборът е боеспособен. Стойчо Младенов съживи тима. Лошата новина е контузията на Вион. Той е един от най-класните футболисти в състава и ще липсва на ЦСКА, отсъствието му ще се усети.

Стойчо Младенов промени доста облика на тима, доволен ли сте от начина, по който ръководи ЦСКА до момента?
- Стойчо е перфектен. Много пъти съм казвал, че той и Паро Никодимов са най-доброто за ЦСКА. Знае как да стабилизира нещата в клуба и да постигне поставените цели. Много голям професионалист е. Той е великолепен треньор. Гриша Ганчев направи много добър управленски ход, давайки максимални права на Младенов и назначавайки Филип Филипов, който също много обича ЦСКА, за изпълнителен директор.

А получил ли е наистина Младенов цялата власт в ЦСКА, според вас?
- Ако ме питаш като бизнесмен - не. Познавам Гриша Ганчев. Той е изпробвал всички български и много чуждестранни треньори. А в последните 6 години на "Армията" бяха сменени 15 наставници. Това не е нормално. Затова и не вярвам Стойчо да получи цялата власт, но се надявам поне в спортно и селекционно отношение да му дадат нужните права. Младенов, за разлика от други треньори, може да се похвали с финансова независимост, която му помага да има изисквания към собствениците.

Според вас последните попълнения Мухар и Кръстев личен избор на Младенов ли са?
- За хърватина съм сигурен, че е пожелан от Стойчо. За Кръстев нямам представа. Миналата година взехме и Йомов от Славия. Венци Стефанов прави добър бизнес. Събира младите играчи с добър потенциал, развива ги и после ги продава. Това прави и ЦСКА, но на европейско ниво. феновете трябва да разберат, че за да се издържа един клуб, той трябва да продава.

Смятате ли, че Калоян Кръстев ще успее да се наложи в отбора?
- Трудно ще му е. На неговия пост има голяма конкуренция. При Стойчо винаги трябва да играеш на 120 процента. Но това е проблем на целия отбор. Правят един силен мач и после в 3 срещи не можеш да ги съживиш. Всички по света играят в цикъл сряда-събота, но само тук играчите са преуморени. Те трябва да се научат, че 24 часа в денонощието трябва да са професионалисти. Особено когато са в ЦСКА.

Какви са очакванията ви за предстоящите две срещи на ЦСКА срещу Славия и Рома?
- Славия ще ги бием, а в Рим няма да загубим. Ще постигнем четвърта поредна победа в първенството, а после срещу Рома ще направим хикс. Това е ЦСКА и тук трябва да имаш само големи цели. Самочувствието идва от победите. Много ясно пролича как едни и същи играчи, когато играят с по-го-лямо самочувствие, се представят на много по-високо ниво. Оптимист съм, защото Стойчо Младенов е точният човек и мотиватор, който да предаде това самочувствие на отбора си. Той ще върне шампионското мислене в клуба.
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки