Сензациите в пресата: Тунчев аут при загуба от Левски, щабът на Мъри е завършен

Арда търси помощник и трима играчи, Саид Ибраимов отново ще бъде помощник на „Герена“ и още…

Сензациите в пресата: Тунчев аут при загуба от Левски, щабът на Мъри е завършен

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 09 септември 2021 година:

„Тема спорт“: Тунчев аут при загуба от Левски

Александър Тунчев може да напусне треньорския пост в Локомотив Пловдив при загуба от Левски. Мачът е дебют за новия наставник на сините Станимир Стоилов. Срещата на "Лаута" е в неделя от 21:00 часа. Както е известно, смърфовете все още нямат победа от началото на сезона. След пет изиграни двубоя Локо е предпоследен в Първа лига с 2 точки от 2 равенства и 3 загуби. Тимът е вкарал и само едно попадение, което е твърде малко за амбициите и целите на ръководството. Засега президентът на смърфовете Христо Крушарски гласува доверие на младия специалист. При загуба от Левски обаче Александър Тунчев почти сигурно сам ще подаде оставка. Той пое Локомотив Пловдив преди около година, след като тогавашният наставник Бруно Акрапович прие офертата на ЦСКА. Тунчев изведе черно-белите до сребърните медали. С оглед осмото място на Левски от миналия сезон и също слабото началото на кампанията, евентуално поражение от сините ще се приеме за провал. След нулевото равенство срещу Ботев Враца като гост в последния кръг преди паузата старши треньорът на Локо Пд заяви, че е готов да си поеме отговорността, ако ръководството реши. Тунчев даде да се разбере, че при нова издънка най-вероятно вече ще обяви, че хвърля кърпата. Сред опциите за негов заместник е спортният директор Георги Иванов. Гонзо бе обявил, че не се вижда повече като наставник, но е твърде вероятно отново да седне на пейката или поне докато се намери нов старши треньор.

„Мач Телеграф“: Арда търси помощник и трима играчи

Ново име ще се появи днес или най-късно утре на стадион „Арена Арда“. Става въпрос за помощник-треньор. Той ще бъде определен от Георги Чиликов, който за пръв път в кариерата си ще бъде на най-високото стъпало в треньорската професия. За сега не е ясно кой ще влезе в ролята на негова дясна ръка. Иначе в Кърджали търсят усилено и нови попълнения. Те трябва да запълнят дупките, които оставиха в отбора Емил Мартинов, Крум Стоянов и Деян Лозев. Тримата скъсаха с клуба, а след това подписаха с ЦСКА 1948. „Сините“ са получили куп визитки на свободни агенти, които Чиликов и Ивайло Петков ще прегледат внимателно в близките дни. В Кърджали са категорични, че нямат право на грешка в търсенето на нови попълнения заради стагнацията, която бе въведена в отбора.

„Тема спорт“: Саид Ибраимов отново ще бъде помощник в Левски

Дългогодишният помощник на Мъри Саид Ибраимов, с когото в тандем Станимир Стоилов изведе Астана до четири поредни титли в Казахстан, а също така успя да класира отбора и в групите на Шампионската лига през сезон 2015/16, се връща на "Герена". Преди това бе известно, че Ибраимов няма да бъде част от щаба на сините, след като има ангажимент в Казахстан. Преди дни той се е разбрал с ръководството на Тобол да прекрати договора си и следващата седмица трябва официално да се присъедини на "Герена", където отново ще влезе в ролята на помощник на Мъри. По този начин щабът на Стоилов в Левски е завършен, след като в него влизат още Цанко Цветанов и кондиционният треньор Михайло Шекероски, с когото Стоилов работи в Ботев Пловдив преди години. За треньор на вратарите е поканен Димитър Иванков. Легендарният страж на тима от "Герена" вече заемаше тази длъжност при първия престой начело на отбора на Славиша Стоянович. Преди година, когато Славиша пое Левски за втори път, Иванков отново получи покана да се присъедини към щаба му, но тогава бившият български национал отказа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки