Чеферин намекна за бойкот, ако Мондиала се играе през две години

Президентът на УЕФА подкрепи европейски федерации

Чеферин намекна за бойкот, ако Мондиала се играе през две години

 Президентът на УЕФА – Александър Чеферин изобщо не е доволен от предложенията на ФИФА за кардинални промени, свързани с националните отбори и световните първенства. Той дори заяви, че е възможно да има бойкот от страна на отборите от Европа на Световното първенство, ако се изпълнят плановете на ФИФА Мондиалът да се провежда на всеки 2 години.

„Можем да решим да не играем. Доколкото знам, южноамериканците (Конмебол) са на същото мнение. Така че късмет с такова световно първенство. Мисля, че това никога няма да се случи, защото противоречи на основните принципи на футбола“, каза Чеферин пред вестник „The Times“.


„Провеждането на голям турнир в рамките на месец всяко лято е мъчение за футболистите. Ако това е на всеки две години, то се сблъсква със Световното първенство за жени и с олимпийския футболен турнир. Световното е толкова специално, именно защото е на всеки четири години и го очаквате с нетърпуние като Олимпиадата, това е страхотно събитие. Не виждам как нашите федерации ще подкрепят подобно решение“, допълни президентът на европейската футболна централа по повод идеите на консултантска група на ФИФА, ръководена от Арсен Венгер

Освен това, Чеферин каза, че няма интерес към това да има Европейско първенство на всеки 2, а не на всеки 4 години и добави: „Надявам се ФИФА да дойде на себе си“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки