Манчестър Сити се прицели в звезда на Милан

Пеп Гуардиола е харесал Тео Ернандес

Манчестър Сити се прицели в звезда на Милан

 Въпреки че похарчи баснословни суми, за да укрепи защитата си, в момента Ман Сити отново е хвърлил око на един от най-добрите млади леви защитници в Европа. Става въпрос за Тео Ернандес от Милан, който само преди дни направи много силен дебют за националния отбор на Франция при победата над Финландия с 2:0.

Ернандес бе един от най-силните играчи в състава на милан през миналия сезон и помогна на „росонерите“ да се класират за групите на Шампионската лига за пръв път от сезон 2013/2014 г.


По време на последния трансферен прозорец Пари Сен Жермен се опита да го купи, но Милан отказа да се раздели с 23-годишния французин.

Сега обаче на хоризонта се появява нов желаещ за футболиста в лицето на шампиона на Англия Манчестър Сити. Според английското издание „The Sun“ и италианското „Footmercato“, тимът на Пеп Гуардиола има намерение да си осигури услугите на Ернандес. Затова в Милан трябва да действат бързо и да се опитат да подновят контракта му, който изтича през лятото на 2024 г., както и да му вдигнат сериозно заплатата, за да избегнат напускането му в посока Англия.  

Според „Transfermarkt“ пазарната му стойност вече е 50 млн. евро и Ернандес е третият най-скъп ляв бек, като пред него са само Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен и Анди Робъртсън от Ливърпул.

Тео Ернандес се присъедини към „росонерите“ през 2019 г., когато напусна Реал Мадрид за 21 млн. евро. Ако той успее да се наложи във френския национален отбор, цената му със сигурност ще се повиши бързо, но това едва ли плаши Ман Сити.

Милан, от своя страна, през лятото загуби двама основни играчи без пари – Джанлуиджи Донарума и Хакан Чалханооглу, като в момента на „Сан Сиро“ работят по подновяването на договора на Франк Кесие, към когото има интерес от страна на ПСЖ. Затова в клуба трябва да започнат разговори с представителите на Ернандес, ако не искат същото да се случи и с него.
Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Пиоли с два мача, за да запази поста си в Милан

Треньорът на тима е получил ултиматум от ръководството

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Милан се справи с лекота с 10 от Лече и стигна до класически успех (ВИДЕО)

"Росонерите" стигнаха до убедителна победа с 3:0

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Милан със сериозни колебания за Лука Йович

"Росонерите" не са решили какво да правят със сърбина

Байерн (Мюнхен) може да се опита да привлече Тео Ернандес през лятото

Баварците са го набелязали за заместник на Алфонсо Дейвис

Милан иска Тиаго Мота за наследник на Пиоли

Специалистът до момента върши отлично работата си

Милан би Наполи на "Сан Сиро" след десетилетие (ВИДЕО)

Тео Ерандес герой, "росонерите" плътно зад Юве

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки