ПЪЛЕН НАПРЕД! Лудогорец с 5 от 5 след 2:0 над Черно море (ВИДЕО)

Елвис Ману и Кирил Десподов вкараха головете за поредната победа преди Мидтиланд

ПЪЛЕН НАПРЕД! Лудогорец с 5 от 5 след 2:0 над Черно море (ВИДЕО)

Лудогорец победи Черно море с 2:0 в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Точни за разградчани бяха Елвис Ману и Кирил Десподов от дузпа.

Още в 16-ата минута разградчани поведоха в резултата с гол на Ману, който бе върнат в състава от Валдас Дамбраускас след известно "изгнание".

През втората част влезлият като резерва Кирил Десподов се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Живко Атанасов срещу Текпетей в 68-ата минута.

В следващия кръг Лудогорец гостува на Славия след първия си двубой от груповата фаза на Лига Европа срещу Мидтиланд в Дания. Черно море пък приема у дома Локомотив София.

Домакините започнаха по-активно срещата. Още в 3-ата минута Елвис Ману бе изведен на добра позиция, но изстрелът му мина от външната страна на мрежата. В следващите минути Лудогорец се настани в половината на Черно море, но без да успее да създаде опасност пред Георги Георгиев.

В 16-ата минута натискът на "орлите" даде ефект. Шакил Пинас пусна успореден на голлинията пас в наказателното поле, а Елвис Ману изпревари Стефан Велев и прати топката във вратата на Георгиев.

След попадението разградчани продължиха да са по-агресивният тим, докато "моряците" разчитаха на контраатаки. В 26-ата минута Текпетей тръгна на самостоятелен ред, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе блокиран от играч на гостите.

В 30-ата минута Пабло Гарсия опита директен изстрел от пряк свободен удар, но Кристиан Кахлина без проблем улови. В следващите минути двата отбора разиграваха топката предимно в средата на терена без да създават опасности пред една от двете врати. В 39-ата минута Алекс Сантана изведе Доминик Янков, който подаде Елвис Ману, а 28-годишният играч вкара топката в мрежата на Георгиев, но попадението правилно не бе зачетено, след като асистент-съдията вдигна флага за засадата.

В добавеното време на първата част Пабло Гарсия центрира към далечната греда от свободен удар, но защитата на разградчани се справи и "орлите" тръгнаха в контраатака, която обаче бе безуспешна.

Лудогорец можеше да поведе с 2:0 в 51-ата минута, но Алекс Сантана стреля неточно. "Орлите" се настаниха в половината на Черно море в началото на втората част. В 64-ата минута Леандро Андраде навлезе на скорост в наказателното поле, но не успя да стреля към вратата на Кахлина, след като бе спрян от Сисиньо.

В 68-ата минута Волен Чинков свири дузпа за нарушение на Живко Атанасов срещу Бърнард Текпетей. Естествено решението на Чинков бе проверено от видео асистент съдиите, след което бе потвърдено. Зад топката за изпълнението на наказателния удар застана влезлият като резерва Кирил Десподов, който удвои аванса на "орлите".

В следващите минути Лудогорец намали темпото, но продължаваше да диктува събитията на терена. В 86-ата минута Черно море опита да върне един гол, но изстрелът на Родриго Енрике мина над вратата на Кахлина.

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ 2:0
1:0 Ману 16
2:0 Десподов 70

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Сисиньо, Пинас, Сантана, Гонсалвеш, Ману, Баджи, Пластун, Са, Текпетей и Янков

ЧЕРНО МОРЕ: Георгиев, Димов, Дробаров, Атанасов, Попов, Дичев, Панайотов, Гарсия, Енрике, Андраде и Велев

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

Илиев: Този път играхме повече с глава и по-малко със сърце (ВИДЕО)

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха над ЦСКА

Черно море на върха след 1:0 над ЦСКА (ВИДЕО)

Два червени картона на "Тича"

Младок ще партнира на национал в защитата на Черно море

Росен Стефанов ще получи титулярно място от Илиан Илиев

Ас на Черно море: Имам оферта от Русия

Искам да напусна, обяви Алекс Фернандес

Румънец ще впечатлява Илиан Илиев на "Тича"

Калкан идва от Университатя Клуж.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки