БИТКА, ДРАМА И НЕРВИ: Локо (Пд) и Левски взеха по точка на "Лаута" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Луд мач в Пловдив беляза завръщането на Мъри Стоилов

БИТКА, ДРАМА И НЕРВИ: Локо (Пд) и Левски взеха по точка на "Лаута" (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Левски и Локомотив Пловдив завършиха наравно 2:2 в мача им от седмия кръг на стадион "Локомотив" в Лаута. 

Столичани бяха по-близо до успеха на два пъти, но домакините успяха да спасят точката. 

Левски отправи първия точен удар в срещата в 3-ата минута.

След многоходова комбинация топката стигна до Билал Бари, който стреля от границата на наказателното поле, но много слабо и Илко Пиргов улови.

В 12-ата минута Локомотив организира много опасна атака, след като Парвиз Умарбаев намери много добре Конар Руан по лявото крило. Офанзивният футболист на "смърфовете" опита да подаде към свой съотборник в наказателното поле, но бранителите на Левски изчистиха в корнер.

След ъгловия удар Артур Крачун стреля с глава от близко разстояние, но точно в Николай Михайлов. Стражът обаче не успя да улови топката и тя се върна в игра. Защитата на Левски не реагира добре, след което Карагарен бе спънат в пеналта от Андриан Краев. Футболистите на Локомотив Пд имаха претенции за дузпа, но Никола Попов и колегите му, които разгледаха ситуацията с ВАР, прецениха, че такава няма. 

В 19-ата минута футболистите на Локомотив Пд стигнаха до поредно добро положение. Конър Руан напредна добре по лявото крило и центрира в наказателното поле на Левски, където Димитър Илиев пропусна топката преди тя да стигне до Карагарен. Халфът стреля, но Иван Горанов протегна крак и изби в корнер.

Левски организира интересна атака в 23-ата минута, след като Билал Бари се пребори за една топка по дясното крило и подаде към Георги Миланов. Офанзивният халф успя да преодолее бранител на съперника, след което пробва да намери свой съотборник, но бранител на домакините се намеси и изби.

Само 120 секунди по-късно "сините" бяха много близо до гол. Борислав Цонев центрира отлично в наказателното поле на Локо Пд, където Гьоко Зайков стреля с глава, но Илко Пиргов изби в корнер. В 37-ата минута Георги Миланов получи добра топка по лявото крило, като веднага центрира в наказателното поле. Здравко Димитров стреля с глава, но Пиргов изби. Борислав Цонев се оказа най-съобразителен при ситуацията и успя да се разпише. Ситуацията бе разгледана с ВАР, като в крайна сметка се видя, че няма нарушение на правилата и попадението бе зачетено.

Още в самото самото начало на второто полувреме Локомотив Пловдив бе близо до гол. След центриране на Бирсент Карагарен Милош Петрович стреля с глава, но Николай Михайлов се намеси и изби в корнер.

В 56-ата минута Парвиз Умарбаев опита да затрудни стража на гостите със силен удар от разстояние, който обаче мина високо над напречната греда.Локомотив Пловдив стигна до изравнителен гол в 73-ата минута. Парвиз Умарбаев намери Томашич по лявото крило и той центрира в наказателното поле. Бирсент Карагарен достигна до топката почти до аут линията и я върна към Георги Минчев, който от непосредствена близост се разписа.

Само три минути след това Георги Миланов вкара гол за Левски и отново изведе гостите напред в резултата, но в 81-та минута страхотно изпълнение на Димитър Илиев, който пое топката, с едно докосване си освободи място за изстрел и по диагонал матира Михайлов, изравни за 2:2.

В последната минута на редовното време Витанов разтресе дясната греда на Левски след изстрел от около 15 метра.

Локо Пловдив - Левски 2:2
0:1 Борислав Цонев 38
1:1 Минчев 73
1:2 Георги Миланов 76
2:2 Димитър Илиев 81

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: Пиргов, Биков, Крачун, Петрович, Умарбаев, Витанов, Карагерен, Руан, Салинас, Марсел, Илиев

Левски: Михайлов, Зайков, Горанов, Шелис, Миланов, Борислав Цонев, Димитров, Бари, Радослав Цонев, Краев, Михайлович


Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки