В АНГЛИЯ: Ливърпул догони лидерите с пирова победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мърсисайдци с куп пропуски и свидна жертва при класика в Лийдс, Салах с гол №100

В АНГЛИЯ: Ливърпул догони лидерите с пирова победа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул спечели с класическото 3:0 визитата си на Лийдс от 4-ия кръг на английската Висша лига, за се изравни по точки с лидерите Манчестър Юнайтед и Челси.

Трите тима са с по 10 в активите си, а точни за мърсисайдци днес бяха Мохамед Салах (20) и Фабиньо (50).

Победата на „червените“ обаче бе помрачена от тежката травма на младока Харви Елиът, чийто крак бе счупен след почивката от изгонения с директен червен картон след това Паскал Струйк.

Възпитаниците на Юрген Клоп бяха пълни господари на терена и направиха куп пропуски, като фрапантни такива направи Садио Мане.

Иначе първата добра възможност в мача бе за домакините и той още в петата минута. Тогава Родриго бе оставен непокрит до точката за изпълнение на дузпа и стреля силно, но право в ръцете на Алисон и вратарят изби. 

Постепенно обаче Ливърпул започна да излиза от високата преса на домакините и в 20-ата минута нанесе своя удар.

Тогава Жоел Матип се включи в една атака и подаде към Трент-Александър Арнолд, който намери с прострелно центриране Мохамед Салах и той отблизо реализира своя гол №100 в английската Висша лига.

В следващите 6 минути гостите вкараха още един гол след пас на Арнолд, дело на Тиаго Алкантара, но попадението бе отменено заради засада, а в 26-ата Садио Мане някак си успя да пропусне на празна врата от непосредствена близост.

Секунди след това пък вратарят на Лийдс спаси изстрел от 3-4 метра на младия Харви Елиът, докато от последвалия корнер Върджил ван Дайк бе оставен сам в пеналта и стреля с глава, но доста неточно. 

Последва неумела изява на Патрик Бамфорд пред другата врата, а в 31-ата минута опасен изстрел на Мане профуча покрай страничната греда.

След това имаше още няколко шанса за Ливърпул, но те бяха пропуснати от мърсисайдци и те се оттеглиха на почивка с минимален аванс.

Скоро след нея обаче той бе удвоен. В 50-ата минута Фабиньо вкара второто попадение в мача след корнер и разбъркване в наказателното поле на Лийдс.

След това пък Тайлър Робъртс пропусна две добри възможности за домакините, а малко преди изтичането на първия игрови час дойде кошмарна новина за Ливърпул.

В 58-ата минута 18-годишният Харви Елиът, който играе много силно от началото на сезона, получи ужасна фрактура след влизане на Паскал Струйк. Последният бе изгонен с директен червен картон след консултация с ВАР, а изнесеният на носилка тийнейджър беше заменен от капитана Джордан Хендерсън. 

Всичко това помрачи настроението на терена. Последваха фрапантни пропуски на Садио Мане, както и дебют на Джаниел Джеймс за Лийдс, който в крайна сметка завърши със загуба. 

Тя бе подпечатана именно от Мане в добавеното време. В 93-ата минута Тиаго подаде хитро към сенегалеца и той с обръщане най-после се разписа, за 99-и път с екипа а Ливърпул.

Така домакините останаха със само 2 точки от 4 мача и ако Бърнли вземе такава от Евертън в понеделник ще ги прати в зоната на изпадащите. 
Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

Салах си тръгва от Ливърпул заедно с Клоп

Крилото няма намерение да продължи авантюрата си на "Анфийлд"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки