Златан се завърна с гол, а Милан подчини Лацио на "Сан Сиро"(ВИДЕО)

"Росонерите" оглавиха класирането в Серия А след три победи от три мача

Златан се завърна с гол, а Милан подчини Лацио на "Сан Сиро"(ВИДЕО)

 Отборът на Милан постигна безпроблемна домакинска победа с 2:0 над Лацио в двубой от третия кръг на Серия А. Попаденията бяха реализирани от Рафаел Леао (45’) и Златан Ибрахимович (67’), който се завърна в игра след контузията си от края на миналия сезон. Успехът на “росонерите” можеше да бъде и по-изразителен, но Франк Кесие пропусна дузпа в самия край на първото полувреме.

Във втората минута при центриране от фал Романьоли отправи удар, с който не затрудни Хосе Рейна. Две минути след това и другият централен защитник на домакините - Фикайо Томори, се отчете с пропуск, след като с глава прати топката над вратата. В 7-ата още един бранител - Тео Ернандес, стреля, но не намери целта. В 16-ата Рафаел Леао отправи разочароващ шут, а минута по-късно Майк Менян спаси удар с глава на Сергей Милинкович-Савич. В 24-ата изстрел на Давиде Калабрия профуча покрай вратата. Малко след това Леао стреля неточно с глава, а ВАР отказа да даде дузпа за фал на Лукаш Лейва срещу Браим Диас. В 40-ата далечен шут на Андерсон завърши в обятията на Менян.


В 45-ата минута Леао проведе добра атака, комбинира с Ребич и отрки резултата в полза на "росонерите". В добавеното време на първата част ВАР помогна на главния съдия да види нарушение на Имобиле срещу Кесие в наказателното поле. Именно Президента пропусна да удвои преднината на домакините, след като при изпълнението си от бялата точка нацели напречната греда, а след това не сполучи и с добавката си с глава.

В 53-ата минута воле на Сандро Тонали прати топката високо над вратата. В 57-ата шут по земя на Милинкович-Савич завърши в ръцете на Менян. В 60-ата минута на мястото на Леао се появи Ибрахимович, за когото това е първи мач от началото на май насам. По същото време Тиемуе Бакайоко направи повторния си дебют за "Дявола", заменяйки Кесие. Златан веднага сътвори опасност пред противниковата врата, като се наложи играч на гостите да избие удара му в корнер. Малко след това Матия Дзакани дебютира за "орлите" като смяна на Андерсон. 

В 66-ата минута Луис Алберто се опита да прати топката в трибуните със своето воле след блокиран удар на Дзакани. При ответната атака Ребич нахлу в наказателното поле и подаде на Ибрахимович, който на празна врата добута топката за своя гол номер 148 в Серия А. В 74-ата Бакайоко беше заменен от Исмаел Бенасер поради контузия. В 78-ата Ибра се опита отново да се разпише, но този път не намери рамките на вратата. В 82-ата Имобиле отправи удар, с който Менян се справи. В добавеното време вратарят улови и шут на резервата Тома Башич.

Така Милан събра 9 точки и оглави класирането заедно с Наполи, но пертенопеите са с по-лоша голова разлика. Лацио остава шести с три точки по-малко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки