Тежък мач за Арда при дебюта на Чиликов

Тимът гостува на Ботев (Пловдив)

Тежък мач за Арда при дебюта на Чиликов

 Отборите на Ботев (Пловдив) и Арда (Кърджали) се изправят един срещу друг в мач от 7-ия кръг на efbet Лига. “Жълто-черните” са безгрешни в Коматево от началото на сезона, като победиха последователно Пирин (2:1), Славия (1:0) и Левски (3:1). Тимът няма успех на чужд терен, но е в челото на класирането и днес може да се утвърди там с нови три точки. 

 
Срещу Арда няма да играе Димитър Тонев. 19-годишният талант е с травма след лагера на малдежкия национален отбор. Антоан Бароан ще води атаката, а в средата на терена всичко ще се върти около Тодор Неделев. Николай Минков ще действа като десен бек, а двойка централни защитници ще са Виктор Генев и Самуел Супрайен. 
 
Дебют начело на Арда ще направи новият старши треньор Георги Чиликов. Той трябваше да е помощник на Димитър Димитров-Херо, но опитният специалист беше принуден да се оттегли само няколко дни след назначението си заради лични причини и ръководството на клуба реши да се довери на Чиликов. 
 
Освен нов треньор Арда има и двама нови футболисти. В Кърджали пристигнаха опитният Атанас Зехиров и националът на Бенин Давид Кики, които ще засилят конкуренцията по двата фланга. 
 
Зехиров и Кики бяха картотекирани в БФС и се очаква да са титуляри в Коматево. В предни позиции ще започне Тонислав Йорданов, подкрепян от Спас Делев, Иван Тилев и Иван Коконов. 
 
Ботев още няма победа над Арда в шампионатен мач. От досега изиграните 5 двубоя балансът е 3 победи за кърджалийци и 2 равенства. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки