В МАЧ ЗА ИСТОРИЯТА: Камбуров подобри рекорда, Берое надви Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападателят вече е номер едно по голове в българския футболен елит, заралии излязоха трети

В МАЧ ЗА ИСТОРИЯТА: Камбуров подобри рекорда, Берое надви Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Камбуров вече е голмайстор номер едно в историята на българския футболен елит!

Това стана факт, след като 40-годишният нападател донесе победата на Берое с 1:0 над Царско село, реализирайки своето 254-о попадение в групата на майсторите.

Така той изпревари с едно доскорошния топреализатор за всички времена Петър Жеков (253) и обра аплодисментите не само на публиката в Стара Загора, но и на всеки фен на футболната игра у нас.

С успеха си в 7-ия кръг домакините взеха сладък реванш за загубата от този си съперник с 0:1 в последния им сблъсък, а освен това зае третото място в класирането.

Гостите пък играха с човек по-малко през почти цялото второ полувреме, защото Иван Бандаловски бе изгонен в 55-ата минута и в крайна сметка трябваше да се примирят с поражението. 

Иначе, още в 10-ата Мартин Камбуров бе изведен в наказателното поле с отличен пас в коридор, но не успя добре да овладее топката и тя му бе отнета.  

Царско село отговори с далечен изстрел на Сашо Александров, профучал покрай вратата.

В 22-ата минута Берое организира скоростна атака през центъра. Камбуров подаде на Серкан, който върна към Тунгара. Последва удар от границата на наказателното поле, но твърде слаб, и Георгиев без проблем улови.

Най-опасната голова възможност през първото полувреме дойде в добавеното време, когато Василев преодоля отляво Сашо Александров и намери в наказателното поле Лебон, който стреля силно, но топката профуча над напречната греда. 

Секунди след това пък Георгиев изби опасен шут на Лебон, насочен под гредата, така че почивката дойде при нулево реми, а Царско село не успя да отправи нито един точен изстрел през първите 45 минути. 

Втората част започна с отлична атака на Берое, започната от Стив Фуртадо и завършена от него, но много разочароващо – с изстрел покрай вратата от непосредствена близост. 

Последваха още два опита на домакините да поразят целта, ала без резултат. В 52-ата минута дойде и първият точен удар на гостите, но той бе спасен от вратаря, а 2 по-късно те останаха с човек по-малко.

Капитанът им Иван Бандаловски беше изгонен с директен червен картон, защото фаулира пред наказателното поле откъсващия се сам срещу вратаря Камбуров. Последният изпълни отсъдения свободен удар, но стражът на Царско село внимаваше и спаси.

Така се стигна до 74-ата минута, в която сякаш и съдбата намигна на Мартин Камбуров, за да може той да впише името си като водещия реализатор за всички времена в българския футболен елит.

Тогава вратарят на гостите Янко Георгиев се опита да я изчисти една топка, но я прати право в тялото на Камбуров и в крайна сметка той успя да я търкулне в опразнената мрежа за своя гол №254 в А група.

Впоследствие Камбуров бе поздравен от феновете в Стара Загора, както и от всички в лагера на заралии, а не след дълго беше и заменен, за да получи още заслужени аплодисменти от публиката. 

Малко преди края обаче гостите можеха да я смълчат и да стигнат до равенството, тъй като Миси Мезу беше изведен сам срещу вратаря, но Нордин Бакер се намеси решително и спаси трите точки на своите.

С тях Берое събра 12 и вече е на трето място във временното класиране, докато Царско село остана 6 в своя актив на 10-ата позиция. 

БЕРОЕ - ЦАРСКО СЕЛО 1:0

1:0 Мартин Камбуров (74)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ:
 1. Нордин Бакер, 5. Омар Сако, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 17. Реян Даскалов, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 26. Камен Хаджиев, 27. Абубакар Тунгара, 30. Серкан Юсеин;

ЦАРСКО СЕЛО: 1. Янко Георгиев, 6. Иван Бандаловски, 10. Лъчезар Балтанов, 12. Диас Лукас, 20. Петър Атанасов, 21. Венцислав Василев, 25. Александър Александров, 29. Меси Мезу, 77. Луи Нганиони, 88. Никола Колев, 93. Васил Шопов;

Мартин Камбуров след рекорда

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки