Сензациите в пресата: Николай Киров търси нов нападател

Вижте всичко най-интересно от родния спортен печат днес

Сензациите в пресата: Николай Киров търси нов нападател

 Тема Спорт: Белия иска централен нападател


Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Николай Киров се надява ръководството да успее да му подсигури централен нападател. При разгрома с 5:1 над Ботев (Враца) на върха на атаката бе Галин Иванов. Специалистът заложи на схема 3-4-2-1, като зад иванов действаха Георги Русев и Денислав Александров. Киров обаче иска да разполага с по-опитен таран, който да използва при промяна в схемата. 
 
С оглед политиката на клуба да не се привличат чужденци ще се търси опция от България, което сериозно ограничава Белия. 
 
В следващия кръг отборът на Николай Киров ще гостува на Левски. 

Тема Спорт: Трима се връщат в Черно море

Трима основни играчи на Черно море ще се завърнат за следващия двубой. Варненци приемат Локомотив (София) в събота от 17:30 часа. След изтърпяно наказание старши треньорът Илиан Илиев ще може да разчита на нападателя Зе Гомеш. Загубата с 0:2 от Лудогорец пропуснаха още двама - левият бек Цветомир Панов и крилото Родриго Вилела. Те бяха с травми, но през тази седмица се очаква да подновят пълноценни занимания. 
 
Последното ново попълнение - украинският нападател Евгений Сердюк, не бе сред 18-те при гостуването в Разград, въпреки че имаше права. Той е изостанал с подготовката и Илиев се опасяваше да не се стигне до контузия. 

Тема Спорт: Скандал между Ману и Дамбраускас оставил футболиста извън групата

Елвис Ману е останал извън сметките на Валдас Дамбраускас заради скандал с него, пише “Тема Спорт”. Атакуващият халф в известен период не получи картотека за евротурнирите, а после бе извън групата и в някои срещи от Първа лига. Според запознати Ману не е бил съгласен с виждания на специалиста за позицията, на която трябва да играе в определени мачове - централен нападател. Поради тази причина роденият в Нидерландия ганаец бе извън сметките. 
 
След това двете страни са изгладили различията и Ману попадна в групата за мачовете от Лига Европа. Той дори поведе атаката в последния шампионатен двубой с Черно море (2:0), като вкара първия гол. След контузията на Пиерос Сотириу именно Ману може да действа на върха на атаката и срещу Мидтиланд.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки