Шампионска лига отново е тук с мегадерби Барселона - Байерн!

Осем мача ще открият този сезон в турнира

Шампионска лига отново е тук с мегадерби Барселона - Байерн!

 С 8 мача тази вечер се открива груповата фаза в Шампионската лига. Най-силният клубен турнир отново е събрал цвета на европейския футбол. Още днес ще станем свидетели на голямото дерби между Барселона и Байерн (Мюнхен). Двата тима се срещнаха за последно на четвъртфиналите през миналата година и баварците съкрушиха Лионел Меси и компания с 8:2. Сега Меси вече го няма в Барса и съставът на Роналд Куман е доста по-различен, но желанието за реванш е налице. В другата среща от група "Е" Динамо (Киев) посреща Бенфика. Съперниците са наясно, че трябва да търсят единствено победата, за да имат шанс за едно от първите две места в групата и това създава предпоставки за зрелищен двубой.

Носителят на трофея Челси ще посрещне Зенит в мач, в който тимът на Томас Тухел е абсолютен фаворит. С привличането на Ромелу Лукаку "сините" от Лондон добавиха още повече класа към състава си, а Зенит в няколко поредни години не успява да прескочи групата и сега едва ли ще е по-различно, като се има предвид, че трябва да се бори с Челси и Ювентус. "Старата госпожа" направи слаб старт на сезона в Серия "А", но Масимилиано Алегри знае как да излезе от трудната ситуация. Гостуването на Малмьо е отлична възможност "бианконерите" да тръгнат нагоре, но те със сигурност са наясно, че шведите са коварен съперник и няма да се предадат без бой.
 
В група "F" всички погледи ще са насочени към Манчестър Юнайтед. Завръщането на Кристиано Роналдо нарежда "червените дяволи" сред основните фаворити в турнира, а португалецът вече започна с головете. Довечера Юнайтед гостува на Йънг Бойс, срещу когото постигна две победи през 2018 година. В другия мач от групата Виляреал е домакин на Аталанта. "Жълтата подводница" си заслужи правото да участва в Шампионската лига със спечелването на Лига Европа и не крие амбициите си да стигне до директните елиминации. Към същото ще се стреми и Аталанта, макар че тимът от Бергамо изглежда в слаба форма.
 
Група "G" е една от най-балансираните, като и четирите отбора са способни да продължат напред. В първите мачове Севиля приема РБ Залцбург, а Лил излиза на своя стадион срещу Волфсбург.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки