ОКОНЧАТЕЛНО: Ибра аут за „Анфийлд“

Нападателят на Милан е с боли след завръщането си с гол срещу Лацио, разкри треньорът на „росонерите“

ОКОНЧАТЕЛНО: Ибра аут за „Анфийлд“
Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че няма да може да разчита на Златан Ибрахимович за мача от Шампионска лига срещу Ливърпул утре. 

39-годишният ветеран се завърна в неделя след дълго лечение на контузия и вкара гол за победата над Лацио с 2:0. 

След мача Златан се оплака от болки и няма да играе на „Анфийлд“ в сряда вечер, макар че е пред историческо постижение. 

Ако вкара гол в Шампионска лига този сезон, ще стане най-възрастния футболист с гол в турнира. Шведът ще подобри рекорда на Принца на Рим Франческо Тоти, който прекара двадесет и пет сезона, игра в 786 мача и вкара 307 гола във всички турнири за Рома.

На 38 години и 59 дни Тоти е най - възрастният голмайстор в историята на Шампионската лига. Голът му от свободен удар в мача с ЦСКА Москва на 25 ноември 2014 г. за 1:1 в Русия му осигури това постижение. Ибра ще стане на 40 години на 3 октомври.

„Той със сигурност ще победи моя рекорд. Ибра има различен манталитет от другите, той е един от най-силните в света и ако наистина е по-добър, правилно е той да е начело на тази класация. Рекордите са предназначени да бъдат подобрявани и в този случай бих бил наистина щастлив за него. Той все още може да даде много: въпреки всичко, състоянието му все още е добро, просто ще трябва да се справи сам”, коментира пред "Газета дело Спорт" Тоти, цитиран от "Труд".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки