СЛЕД МАЧ С 4 ДУЗПИ ЗА ПОЛУВРЕМЕ: Равенство 1:1 в Севиля (ВИДЕО)

Австрийският РБ Залцбург взе точка от Испания в Шампионската лига

СЛЕД МАЧ С 4 ДУЗПИ ЗА ПОЛУВРЕМЕ: Равенство 1:1 в Севиля (ВИДЕО)

Севиля и РБ Залцбург започнаха участието си в груповата фаза на Шампионска лига тази година със зрелищно равенство 1:1.

Мачът, макар и много динамичен, ще се запомни с отсъдените в него 4 дузпи за едно полувреме.

Гостите пропуснаха две от тях и в крайна сметка можеха да загубят, но точките бяха поделени.

Беларуският съдия Алексей Кулбаков стана главен герой, след като отсъди 4-те наказателни удара в рамките на само 40 минути. Трите бяха в полза на австрийците, но те вкараха само една чрез Лука Сучич в 21-вата минута.

В 42-ата пък Иван Ракитич изравни, също от бялата точка, а от 50-ата минута домакините играха с човек по-малко след втори жълт картон на Юсеф Ен-Несири, но въпреки това те имаха по-чистите положения до края.

И трите дузпи за австрийския шампион бяха спечелени от новия национал на Германия Карим Адейеми. Тъмнокожият бързак обаче не съумя да реализира първата в 13-ата минута, отсъдена с помощта на ВАР за нарушение на Диего Карлос. 19-годишният нападател стреля в аут. В 16-ата Папу Гомес пропусна сам срещу вратаря на Залцбург, като прехвърли вратата.

Адейеми продължи да тормози домакините и в 21-вата заслужи втори наказателен удар, след като този път Хесус Навас го изблъска. Германецът искаше да шутира отново, но Лука Сучич му взе топката и реализира за 1:0 за своя тим. В 37-ата Адейеми принуди и вратаря Ясин Буну да го фаулира - трета дузпа. Сучич реши да изпълни и тази, но уцели страничната греда. Пет минути по-късно Севиля също стигна до изстрел от бялата точка, реализиран от Ракитич - 1:1.

На почивката треньорът на домакините Юлен Лопетеги направи двойна смяна, като единия от двамата нови - Лукас Окампос, направи много силни 45 минути. В 50-ата испанците понесоха нов удар след отстраняване на Ен Несири за втори жълт картон, в случая за симулация. На повторния се видя, че при атаката, при която нападателят падна за дузпа, е имало негова засада, която съдиите не маркираха. Домакините искаха точно това с цел червеният картон да бъде отменен, но реферите не промениха решението си.

Изненадващо, с човек по-малко, Севиля заигра по-силно, а гостите видимо отпаднаха физически. Окампос, Ламела и Рафа Мир бяха много активни и андалусийци пропуснаха две много добри положения за гол. Чак в добавеното време РБ (Залцбург) показа, че може да атакува, но Буну направи две добри спасявания.

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки