Оле се защити: Извадих Роналдо в точния момент

Норвежецът направи две странни промени и отборът му загуби от Йънг Бойс

Оле се защити: Извадих Роналдо в точния момент

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер направи някои любопитни тактически промени след червения картон на Уан Бисака в срещата с Йънг Бойс.

В 95-ата минута Йънг Бойс поведе след не особено прецизен пас на Джеси Лингард. За загубата на срещата Солскяер обаче обвини съдията, терена и липсата на дисциплина в „червените дяволи“. Роналдо и Бруно Фернандеш бяха извадени в в 72-ата минута на срещата.

Солскяер сподели: „Бяха минали вече 70 минути от началото на срещата. И двамата тичаха много както в неделя, така и в този мач. Искахме опита на Неманя Матич и краката на Джеси Лингард. Кристиано е изключителен, но трябва да се грижим за него и това беше точният момент да го извадим“.

Мениджърът на „червените дяволи“ заяви, че е трябвало да има дузпа за Манчестър Юнайтед: „Кристиано трябваше да спечели дузпа и това трябваше да е червен картон. Той го избута с ръка и оставаше само срещу вратаря. Вероятно не свири дузпата, защото в такъв случай трябваше да го изгони и понякога при младите съдии се получават такива неща“.

Относно червения картон на Аарън Уан-Бисака Солскяер заяви: „Трудно е да спориш със съдията, но той (Уан-Бисака) не го уцели в глезена, а го настъпи по върха на крака. Но никога не е било безразсъдно или злонамерено. Може би просто беше липса на опит, но момчето нямаше да се контузи. Вече с 10 човека след това става трудно“.

До този момент Солскяер е загубил седем от 11-те си мача за Шампионската лига. Липсата на дисциплина в тима на Манчестър Юнайтед доведе до изпадането на отбора от Шампионската лига още в груповата фаза на предишното издание на турнира. До голяма степен това им коства и загубата във вчерашния мач.

Той заяви и какви са били причините за това: „Дисциплината е огромна част от играта. Липса на концентрация, допускане на грешки и биваш наказан. Направихме това и миналата година. Допуснахме два гола на контраатака от Истанбул Башакшехир и загубихме мача във второто полувреме“.

„Джеси искаше да играе на сигурно, сгреши с паса и допуснахме гол, това се случва във футбола. Усложнихме си задачата, направихме това и миналата година, когато всички си мислеха, че ще са ни нужни само два мача, за да продължим“, допълни Солскяер. 

Валенсия би Осасуна като гост

Всички резултати и класиране в Испания

Ще поеме ли Шаби Реал М

Вижте отговора на изпълнителния директор на Байер Леверкузен

Челси прегази Евертън с 6:0, Палмър вкара четири (ВИДЕО)

"Сините" се върнаха в топ 10 след лекция срещу "карамелите"

Верона остави Аталанта далеч от топ 4 след 2:2 (ВИДЕО)

Хелас стигна до точка след като изоставаше с два гола

Каземиро взе решение за бъдещето си

Халфът на Манчестър Юнайтед може да поеме към Саудитска Арабия

Италианец свири Сити - Реал Мадрид

Даниеле Орсато с тежък наряд за сблъсъка на "Етихад"

Дженоа остави Фиорентина без победа в пети пореден мач (ВИДЕО)

ВАР лиши "Ла Виола" от успеха на "Франки"

Рома успокои феновете за състоянието на Ндика

Защитникът няма кардиологични проблеми

Реал Мадрид праща турско бижу в друг клуб

Арда Гюлер ще бъде пратен под наем

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки