В БИТКАТА НА "ТИЧА": Локо (Сф) не се даде и на Черно море (СНИМКИ+ВИДЕО)

17-годишният Валентин Николов влезе от пейката и вкара от фаул за 1:1

В БИТКАТА НА "ТИЧА": Локо (Сф) не се даде и на Черно море (СНИМКИ+ВИДЕО)

Черно море и Локомотив София завършиха наравно 1:1 в мача си от осмия кръг на efbet Лига. "Моряците" поведоха още преди да са изминали и 10 минути игра, но "железничарите" дочакаха своя момент и спечелиха точката шест минути преди края.

Черно море започна по-активно срещата, като още в началните минути опита да създаде опасност пред вратата на Александър Любенов, но така и не успя да стигне до нещо по-сериозно.

Домакините поведоха в 9-ата минута. Леандро Андраде получи една топка в центъра на терена, преодоля двама футболисти на Локомотив София и пусна пас към Родриго Енрике, който се озова зад гърба на отбраната. Останал очи в очи с вратаря на гостите офанзивният футболист на варненци не сгреши и с премерен удар в левия ъгъл се разписа. Треньорът на Локомотив София Иван Колев трябваше да направи принудителна смяна още в 18-ата минута, след като капитанът на тима Марио Петков получи контузия в коляното при опит да изчисти една топка. 

Черно море продължи да натиска столичани. В 24-ата минута Леандро Андраде навърза няколо защитници на Локомотив и навлезе в пеналта на гостите. Халфът подаде към Пабло Гарсия на точката за изпълнение на дузпа Той стреля много добре, но на сантиметри от дясната греда на вратата.

Домакините създадоха поредна опасност пред Александър Любенов в 31-ата минута. Леандро Андраде видя нахлуващия на скорост Мартин Дичев и го изведе на много добра позиция. Краният бранител стреля много силно, но стражът на Локомотив София внимаваше и успя да избие в корнер. В 39-ата минута гостите от Локомотив имаха добра възможност за гол Върджил Пинсон навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но Георги Георгиев спаси.

Черно море можеше да вкара втори гол в началото на второто полувреме. Виктор Попов отне една топка на крайната линия и подаде в наказателното поле към Родриго Енрике. Офанзивният футболист стреля в далечния ъгъл, но ударът му мина покрай вратата. В следващите минути темпото на терена спадна и двата тима рядко стигаха до добри положения. 

Локомотив София отправи опасен удар в 66-ата минута. Върджил Пинсон нахлу по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Октавио стреля, но високо над напречната греда. Черно море отговори с изстрел на Родриго Енрике от границата на наказателното поле, но бранител на Локомотив подложи крак и топката излезе в корнер.

В 84-та минута гостите изравниха.  Влатко Дробаров повали Селсо Рапосо пред наказателното поле на Черно море и съдията Никола Попов даде фаул. Зад топката застана 17-годишния Валентин Николов, който с много прецизен удар матира Георги Георгиев, като това беше първи гол на младока в родния елит.

Tака Черно море събра 12 точки на четвъртото място, докато Локо София е осми с 9 пункта.



Черно море - Локо София 1:1
1:0 Родриго 9
1:1 Николов 84

Стартови състави:

Черно море: Георгиев, Попов, Димов, Дробаров, Дичев, Панайотов, Гарсия, Родриго, Гомеш, Андраде, Милушев

Локомотив София: Любенов, Рапосо, Петков, Крачунов, Орачев, Роча, Мерло, Кацаров, Бухмиди, Пинсон, Лолала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки