Астън Вила нанесе първата загуба на Евертън за сезона и то с класика (ВИДЕО)

Бирмингамци показаха отлична игра на "Вила Парк" и залсужено взеха трите точки

Астън Вила нанесе първата загуба на Евертън за сезона и то с класика (ВИДЕО)

 Астън Вила матира Евертън и взе категорична победа с 3:0, като трите гола паднаха в рамките само на 9 минути в периода 66-та и 75-ата минута. Мати Кеш, автогол на Лука Дийн и Леон Бейли бяха автори на попадението, а това бе и първа загуба на „карамелите“ за новия сезон. Вила пък спечели втора победа.

Още в 4-ата минута Евертън имаше шанс да отбележи гол. Хосе Рондон овладя топката в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но защитник успя да изчисти от голлинията. Първата сериозна голова възможност за Вила дойде в 15-ата минута, когато Дани Ингс стреля, но изпрати топката над вратата на гостите.

През първата част Вила владееше топката по-дълго, но не успя да реализира гол. В 65-ата минута „карамелите“ можеха първи да вкарат гол. Демарай Грей получи топката в наказателното поле, но не успя да я уцели по най-добрия начин и тя премина встрани от целта.

Само 60 секунди по-късно Астън Вила направи перфектна контаатака. Дани Ингс пусна към Дъглас Луис, който изведе Мати Кеш в добра позиция, при която десния бек на Вила си нагласи топката на левия крак и по страхотен начин вкара топката в мрежата на гостите. Това се оказа и първи гол на Кеш за Астън Вила.

Домакините нанесоха своя втори удар само след още 3 минути игра. „Виланите“ имаха възможност да изпълнят ъглов удар. Леон Бейли центрира, Лука Дийн отклони леко топката и изненада своя вратар за 2:0. Това бе и трети автогол на Дийн в периода му във Висшата лига.Само няколко секунди по-късно Рамзи можеше да вкара и трети гол, но реши да стреля директно вместо да търси подаване към свой съотборник и сбърка.

В 75-ата минута Астън Вила затвори мача. Кеш изпълни странично хвърляне, топката попадна у Дани Ингс, който даде изкючителен пас към Леон Бейли, който влезе в наказателното поле и с левия крак не остави шанс на Бегович за крайното 3:0.

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки