Верона възкръсна срещу Рома, Лацио се издъни с Каляри (ВИДЕО)

Момчетата на Жозе Моуриньо прекъснаха серията си от три поредни победи в шампионата

Верона възкръсна срещу Рома, Лацио се издъни с Каляри (ВИДЕО)

Рома се издъни при гостуването си на Верона в 4-ия кръг на Серия А и загуби с 2:3. 

Мачът в града на Ромео и Жулиета започна много по-силно за гостит, като Кристанте се размина с гола в 16-та минута, но в 36-та Лоренцо Пелегрини поправи грешката му и откри, възползвайки се от отлична асистенция на Крсдроп.

След почивката обаче домакините се преобразиха и в 49-та минута изравниха. Антонин Барак беше на правилното място в наказателното поле и заби топката в левия ъгъл на Патрисио.

Само пет минути по-късно Хелас направи пълен обрат. Джанлука Капрари стреля отлично от границата на наказателното поле и оплете мрежата този път в десния ъгъл на Рома. Радостта във Верона трая кратко, след като в 58-та минута Иван Илич си отбеляза автогол, но в 63-та домакините стигнаха до трите точки, когато Давиде Фараони показа перфектен мерник и от около 14 метра не остави шансове на Патрисио.

Така Рома остана на четвъртото място с 9 точки, докато Верона се поздрави с първата си победа и вече е 14-ти.


По същото време в Рим другия столичен тим Лацио също се издъни и завърши 2:2 с Каляри, който приключи мача и с човек по-малко. Гостите създадоха първата сериозна опасност в срещата в 16-ата минута. Кейта Балде получи добро подаване в пеналта, като веднага стреля, но точно в тялото на бранител на Лацио. В самия край на първото полувреме столичани поведоха. Сергей-Милинкович Савич центрира в наказателното поле на Каляри, където Чиро Имобиле с глава се разписа.

Каляри стигна до изранителен гол в самото начало на второто полувреме. Разван Марин намери Жоао Педро, който с глава преодоля стража на домакините. Гостите можеха да вкарат второ попадение в средата на частта, но ударът на Найтан Нандес срещна дясната греда на Стракоша.

В 62-ата минута Каляри най-накрая стигна до втори гол. Жоао Педро намери Балде Кейта в пеналта, като нападателя се разписа с отличен удар по земя. Лацио обаче не се предаде и изравни в 83-ата минута. Данило Каталди овладя една топка на границата на наказателното поле и стреля много силно в горния ляв ъгъл, като не остави никакъв шанс на стража на гостите да спаси.

До края на двубоя интересните положения липсваха и в крайна сметка двата тима трябваше да се задоволят само с точка. След равенството Лацио заема седмо място в класирането в Серия А със 7 точки. Каляри са 18-ти с 2.

Лацио - Каляри 2:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки