СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Левски (Крумовград) шокира Царско село!

Момчетата на Стефан Генов продължиха за Купата на България след драма с продължения и късен гол на резерва

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Левски (Крумовград) шокира Царско село!

Третодивизионният тим на Левски (Крумовград) поднесе първата голяма изненада в 1/16-финалите на турнира за Купата на България.

Момчетата на Стефан Генов елиминираха елитния Царско село с 1:0 след продължения и гол в 112-ата минута.

В редовното време и продълженията на срещата, играна в Крумовград, попадения не паднаха. Така се стигна до продължения, а драмата дойде във второто от тях. В 112-ата минута резервата на домакините Валентин Сливов реализира победния гол и така хвърли в екстаз публиката по трибуните.

Мачът започна равностойно като първото голово положение бе в 11-ата минута. Тогава Васил Шопов изведе Милчо Ангелов сам срещу вратаря, но Макенджиев спаси.

Домакините имаха златен шанс за гол в 29-ата минута, когато Бранимир Канамфилов получи добър пас и се озова сам срещу Василев, но стражът на Царско село не даде шанс на топката да влезе във вратата му.

Последваха няколко много добри голови положения за футболистите на Тони Здравков, които обаче не бяха реализирани.

Първо, в 31-ата минута Васил Шопов отправи опасен удар, но Макенджиев отново спаси. В 35-ата минута Миси Мезу свали топката към Милчо Ангелов, който стреля, но опитният страж на домакините отново спаси.

До почивката „царете“ създадоха още две ситуации, но до гол не се стигна. През второто полувреме играта се пренесе изцяло в половината на Левски Крумовград.

Още в 55-ата минута Петър Атанасов даде пас към намиращия се на чиста позиция Милчо Ангелов, но той пропусна. Малко по-късно шут на Александър Александров бе избит от Макенджиев. Лукас Диас и Петър Атанасов също пропуснаха чисти положения.

В началото на продълженията и Миси Мезу се озова в изгодна позиция, но стреля право във втаратя. Така в 111-ата минута домакините стигнаха до ъглов удар, след който падна попадението за 1:0.

По този начин Левски (Крумовград) за първи път в своята история се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България, докато Царско село се превърна в първия елитен отбор, който напусна надпреварата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки