ОБЗОР: Интер обърна 10 от Фиорентина и поведе в Италия (ВИДЕО)

Аталанта удари Сасуоло, Болоня и Дженоа с реми

ОБЗОР: Интер обърна 10 от Фиорентина и поведе в Италия (ВИДЕО)

Междинният пети кръг от италианската Серия А започна с три мача във вторник, които приключиха с реми, победа за домакина и такава за госта.

Във Флоренция шампионът Интер спечели с 3:1 след обрат визитата си на Фиорентина и така поведе във временното класиране.

Домакините започнаха по-добре и на почивката имаха аванс в резултата, но след нея инкасираха 2 гола за 3 минути, дело на Матео Дармиан и Един Джеко, както и един малко преди края (Иван Перишич, 87), за да загубят двубоя.

Те го започнаха силно като още във втората минута Влахович изведе Гонсалес на добра позиция, но Самир Ханданович излезе и спаси.

Секунди след това пък шут на Кристиано Бираги профуча покрай вратата му.

Последваха още две ключови намеси на вратаря на Интер, за да се стигне до 23-ата минута, в която Фиорентина все пак откри. Тогава Гонсалес се пребори за топката и я центрира към Рикардо Сотил, а той с глава матира Ханданович – 1:0.

Впоследствие „виолетовите“ вкараха още едно попадение, но то бе отменено заради засада.

До паузата пропуски направиха още голмайсторът Сотил и Гонсалес от домакините, както и Хакан Чалханоолу от гостите.

След паузата обаче Интер се развихри и взе своето с два бързи гола. В 52-ата минута Николо Барела подаде в пеналта на Матео Дармиан, който изравни резултата, а само 3 по-късно обратът бе пълен.

В 55-ата Един Джеко засече с глава центриране на Чалханоолу от ъглов удар и Интер поведе. До края Лаутаро Мартинес можеше да затвърди успеха, ала пропусна на два пъти.

В 78-ата минута пък Фиорентина остана с човек по-малко, след като Гонсалес си изпусна нервите и получи 2 жълти картона за секунди заради реплики към съдията.

Точка на спора в 87-ата минута сложи Иван Перишич, който оформи крайното 3:1.

Така „нерадзурите“ спечелиха и събраха 13 точки, докато „виолетовите“ останаха с 9.

Десет в актива си пък вече има Аталанта, който победи у дома Сасуоло с 2:1, докато Болоня и Дженоа завършиха 2:2 по-рано през деня.

Болоня - Дженоа 2:2

Аталанта - Сасуоло 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки