Нов в ЦСКА: Радвам, че съм тук, надявам се, че ще съм от полза

"От първия ден всички са много мили с мен. Каквото съм поискал, съм го получил"

Нов в ЦСКА: Радвам, че съм тук, надявам се, че ще съм от полза

Волейболен клуб ЦСКА осъществи един от най-сериозните трансфери през това лято. „Армейците” привлякоха бившият национал на Сърбия Милош Терзич, който е печелил европейска титла с родината си, като има и бронзов медал от световно първенство. 34-годишният опитен посрещач говори пред клубния сайт, като сподели какво очаква от престоя си в ЦСКА.

 
Милош, здравей. Как се чувстваш в ЦСКА?
 
Чувствам се отлично. Тук ми харесва много, сякаш съм си у дома, няма разлика. Хората тук са много мили и гостоприемни.
 
Може ли да кажеш как стана така, че дойде в България?
 
Честно казано, всичко стана доста бързо. На първо време една от причините е ситуацията с коронавируса и близостта на България и Сърбия. Аз съм играл с български волейболисти, с които изградих добро приятелство през годините и не беше трудно да приема това предложение. Вярвам, че това е добра стъпка, както за мен, така и за клуба.
 
Какво мислиш за клуба?
 
Смятам, че хората, които работят в отбора, дават най-доброто, на което са способни. Искат всичко за играчите да е наред и ние да не мислим за нищо друго, освен за волейбол.
 
А какво би казал за отбора?
 
Още е рано да коментирам. Всичко зависи от това как ще се представяме в близко бъдеще. За нас е важно да тренираме добре, да се развиваме и ще видим докъде ще ни доведе това. Понякога може да имаш силен отбор, но да завършиш назад в класирането, а друг път да си в по-слаб състав, но да се представиш по-силно. Още сме в началото на процеса и ми е трудно да направя прогноза.
 
Какво искаш да постигнеш обаче?
 
Не искам да говоря предварително. Не става само да кажеш „искам да съм първи” или нещо такова. За мен е важно да направим добър колектив и да играем добър волейбол. След това ще дойдат и резултатите. Не искам да се ангажирам с някаква прогноза.
 
Ти си може би най-успешният състезател, идвал да играе в българското първенство. Имаш огромен опит зад гърба си. Разкажи ни за постиженията с националния отбор на Сърбия.
 
Всъщност тези медали – европейската титла, както и бронзът от световното първенство дойдоха в етап, когато още бях доста млад. Мина много време оттогава. Надявам се, че с опита си ще помогна на ЦСКА да постигнем нещо повече. Важното е, че се радвам, че съм тук. ЦСКА гради отбор от опитни и млади момчета, които са готови да дадат всичко за отбора. Първенството ще е интересно, като тук бюджетите са на нивото на повечето в Европа. Ще ми бъде интересно да видя на какво сме способни. Надявам се, че ще съм от полза.
 
Какво мислиш за Сашо Попов и организацията в клуба?
 
Пристигнах тук и от първия ден всички са много мили с мен. Каквото съм поискал, съм го получил. Имаме необходимото за тренировки, а това е най-важното в момента. В ЦСКА има 3-4 човека, които правят всичко и дават на 100 процента всичко от себе си.
 
Потърсиха ли те от родината ти, за да поговорите за трансфера ти в България?
 
Всъщност, не. На никой вече не му пука. В Сърбия е така – когато си национал, ти звънят всяка седмица. Но когато вече не си на това ниво, не че те забравят, но вече не ги вълнува толкова.
 
Какво е мнението ти за развоя на европейското първенство?
 
Съжалявам за развитието на финалната фаза. Надявах се, че ще успеем да стигнем до медал. Повечето от мачовете обаче не успях да ги гледам, защото тогава бяхме на тренировка.
 
Беше ли изненадан от отпадането на България на 1/8-финалите?
 
– Да, честно казано. Смятам, че тимът ви можеше да отиде по-далеч и да победи Германия. Знам, че отборът имаше проблеми с контузии, но вярвам, че с тези волейболисти трябваше да се класирате по-напред.
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки