ЛУД МАЧ! Три гола не стигнаха на Ливърпул за победа срещу Брентфорд (ВИДЕО)

"Пчеличките" на два пъти наваксваха изоставане в резултата, въпреки хикса, мърсисайдци са лидери във Висшата лига

ЛУД МАЧ! Три гола не стигнаха на Ливърпул за победа срещу Брентфорд (ВИДЕО)

Ливърпул спечели само точка при гостуването си на Брентфорд от шестия кръг на английската Висша лига. Зрелището, което двата тима предложиха на на стадиона на новака в елита, завърши при резултат 3:3. Мохамед Салах вкара стотния си гол с екипа на "червените" в шампионата, а "пчеличките на два пъти наваксваха изоставане в резултата, за да стигнат до равенството.

 

Така Ливърпул не успя да се възползва максимално от останалите резултати от кръга, но все пак излезе с точка пред Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед и Евертън на върха в класирането. В следващия кръг Ливърпул приема Манчестър Сити на "Анфийлд".

 
 
Мърсисайдци можеха да поведат още в седмата минута. Мохамед Салах бе изведен зад гърба на противниковата защита. Египтянинът стлеля между краката на вратаря Рая, но Кристофър Айер изби от голлинията. Топката се озова в Садио Мане, но неговият удар от малък ъгъл бе неточен.
 
"Пчеличките" отговориха мигновено с изстрел на Айвън Тони, който обаче премина встрани от целта. Секунди по-късно Брентфорд стигна до идентично положение като това на Мохамед Салах. Браян Мбемо излезе очи в очи с Алисон, но този път Жоел Матип се превърна в герой, след като се намеси на сантиметри пред голлинията.
 
В 27-ата минута домакините изпълниха пряк свободен удар по заучен начин, който позволи на Пинок да се озове на страхотна позиция и от близко разстояние да порази вратата на "червените" за 1:0.
 
Реакцията на мърсисайдци не закъсня и само 4 минути по-късно Диого Жота възстанови равенството. Капитанът Джордан Хендерсън предостави перфектно центриране в наказателното поле към португалския нападател, който с глава матира Рая за 1:1.
 
В 39-ата минута Къртис Джоунс опита изстрел, който се отби в страничната греда. Топката попадна в Диого Жота и той стреля от движение, но бе спрят от блестящата намеса на домакинския страж. 
 
Още в началото на второто полувреме гостите имаха добра възможност за попадение, но Жота не се ориентира по най-добрия начин в наказателното поле и не застраши вратата на "пчеличките". По-активната игра на мърсисайдци даде резултат в 54-ата минута, когато Салах също записа името си сред голмайсторите. Египтянинът получи страхотно подаване от Фабиньо и засече топката от въздуха, за да отбележи своя гол №100 с екипа на Ливърпул във Висшата лига.
 
Малко след час игра Брентфорд се върна в двубоя. Янсен се оказа най-съобразителен в наказателното поле и стреля мощно в горната греда, а при добавката Янелт бе на точното място, за да възстанови паритета на "Брентфорд Къмюнити Стейдиъм".
 
Отново само 4 минути бяха нужни на "червените" да излязат напред в резултата. Къртис Джоунс си освободи пространство и с мощен удар не остави шансове за намеса на Рая – 2:3. В 77-ата минута Салах имаше възможност да се разпише за втори път, но прати топката над напречната греда.
 
Влезлият като резерва за Брентфорд Йоан Уиса се превърна в герой за своя тим, след като се разписа в 82-ата минута. „Пчеличките“ дори стигнаха до четвърто попадение чрез Тони, което обаче бе отменено заради засада.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки