РАДОСТ ВЪВ ВАРНА: Спартак удари лидера Хебър (ВИДЕО)

„Соколите“ на 2 точки от върха във Втора лига след 1:0 у дома

РАДОСТ ВЪВ ВАРНА: Спартак удари лидера Хебър (ВИДЕО)

Спартак (Варна) победи лидера Хебър (Пазарджик) с 1:0 в мач от 11-ия кръг на Втора лига, игран в Морската ни столица.

Домакините откриха резултата четири минути преди края на първото полувреме след автогол на Радослав Терзиев, а до края на двубоя успяха да задържат ценната си победа.

Двата отбора не губиха време и стртираха на високи обороти двубоя. Все пак гостите изглеждаха като по-агресивния отбор и заложиха на директни атаки, с които търсеха високия Ивайло Михайлов, който стартира на върха на атаката.

От своя страна домакините опитваха да преодолеят защитата пред Петър Дебърлиев с атаки по фланговете. Въпреки доброто темпо на игра, в първите десет минути на мача липсваха головите възможности.

В 11-ата минута Виктор Митев центрира остро в наказателното поле, но Иван Колев не успя да нанесе точен изстрел към вратата и защитата на Хебър се справи с опасността.

Постепенно Спартак Варна се задържа продължителнов половината на гостите, но все още липсваха чистите голови положения. В началниите минути на двубоя треньорът на пазарджиклии Николай Митов трябваше да направи принудителна смяна, след като Георги Търтор получи контузия и на негово място се появи Мартин Вълчинов.

В 21-ата минута гостите можеха да си отбележат автогол, след като Радослав Терзиев при опита си да избие опасно центриране на Иван Колев прати топката на метър над напречната греда.

Четири минути по-късно Хебър разигра заучено положение от фаул, след което защитата на домакините се справи с опасността, но топката попадна в Радослав Терзиев, който от удобна позиция я прати покрай десния страаничен стълб.

В 33-ата минута "соколите" организираха скоростна контраатака, която даде отлична възможност Мехмед Сабри да остане сам срещу Петър Дебърлиев, но нападателят не успя да овладее извеждащия пас на Иван Колев и вратата на гостите не бе застрашена.

Четири минути преди края на първото полувреме Спартак Варна откри резултата. Цветан Илиев проби отлично в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, където Радослав Терзиев опита да изчисти топката, но прехвърли Петър Дебърлиев и прати кълбото в собствената си мрежа.

В добавеното време на първата част домакините създадоха нова отлична атака, след като Архан Исуф проби отдясно, след което навлезе навътре и отправи изстрел от границата на наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб и излезе в аут.

На почивката треньорът на Хебър Николай Митов направи една промяна по състава си, включвайки в игра Тодор Чаворски на мястото на Ивайло Михайлов.

Гостите започнаха по-активно втората част, но пазарджиклии не успяха да застрашат вратата на Станислав Нисторов. В 53-ата минута върната топка към Петър Дебърлиев за малко не доведе до втори автогол, но вратарят въпреки че не успя да оттиграе добре, все пак прати топката в ъглов удар.

В 58-ата минута Янчо Андреев бе изведен в наказателното поле, но изстрелът му премина покрай левия страничен стълб. Две минути по-късно отново халфът имаше възможност да реализира, но този път прехвърлящият му удар премина над вратата.

В 62-ата минута се откри най-доброто положение за Хебър, след като Емануил Манев от удобна позиция стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Станислав Нисторов.

Двата тима продължиха да действат на високи обороти и редуваха атаките към една от двете врати, но в този период от срещата липсваха чистите голови положения.

В 85-ата минута "соколите" организираха скоростна контраатака, при която топката се озова в Георги Бабалиев. Крилото напредна, залъга противник и стреля, но не успя да нанесе добър изстрел заради неравност на терена.

Гостите можеха да изравнят в първата минута на добавеното време на мача, след като Емануил Манев стреля от дистанция, което затрудни Станислав Нисторов и вратаря изби топката пред себе си, след което Тодор Чаворски я атакува, но нападателят извърши нарушение и нямаше възможност да отбележи.

Дълбоко в добавеното време гостите имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия Станимир Тренчев.

Така те загубиха, но остават на върха във временното класиране с 25 точки, докато Спартак вече има само с 2 по-малко и изпревари с една Етър, който по-късно днес гостува на Монтана.

СПАРТАК - ХЕБЪР 1:0

1:0 Радослав Терзиев (41, автогол)

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

СПАРТАК (ВАРНА): Станислав Нисторов, Велислав Боев, Генади Луго, Никола Борисов, Архан Юсуф, Цветан Илиев, Янчо Андреев, Мехмед Сабри, Иван Колев, Виктор Митев, Даниел Начев;

Треньор: Васил Петров;

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК): Петър Дебърлиев, Александър Бастунов, Радослав Терзиев, Георги Търтов, Цветелин Тонев, Жак Пехливанов, Георги Каракашев, Евгени Игнатов, Емануил Манев, Октай Хамдиев, Ивайло Михайлов;

Треньор: Николай Митов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки