Сензациите в пресата: Левски залага на скромна селекция през зимата

"Сините" уредили Кордоба непосредствено преди дербито; ЦСКА с нов лагер в Банско

Сензациите в пресата: Левски залага на скромна селекция през зимата

Сензациите в пресата днес, понеделник, 27 септември 2021 година:

 
"Тема Спорт": Левски залага на скромна селекция през зимата
 
От Левски обявиха, че през зимата няма да правят голяма селекция. Причината е, че към този момент клубът не може да си позволи привличането на много играчи заради лошото си финансово състояние.
 
„Трябва да потърсим сериозни попълнения, макар и да са едно-две, защото финансовото ни положение не е добро. Повече не можем да си позволим. И след това през лятото да вземем още един-двама играчи. Най-лесно е да привлечем 5-6 скъпи играчи, за да направим бързо отбор, но не можем да си го позволим. Ще трябва да градим стъпка по стъпка“, коментираха от спортно-техническия щаб на сините.
 
От Левски не пожелаха да разкрият дали централният нападател на Ботев Враца Дориан Бабунски е попаднал в полезрението им. В началото на кампанията таранът, който е син на бившия защитник на ЦСКА Бобан Бабунски, вкара 2 гола в мрежата на Левски за победата с 2:0 на врачани.
 
"Тема Спорт": Уредили Кордоба  непосредствено преди сблъсъка
 
От Левски успяха да уредят с картотека централния защитник Хосе Кордоба непосредствено преди сблъсъка с ЦСКА. В събота панамецът не бе включен в групата от 18 футболисти за дербито с армейците. Вчера обаче изненадващо младият бранител седна на пейката на сините на националния стадион. Вместо него от предварително обявения списък на треньора Станимир Стоилов отпадна юношата на столичани Георги Александров.
 
Кордоба бе привлечен на „Герена“ по настояване на Мъри. Той бе взет под наем от втородивизионния Етър. Сините обаче имаха проблеми с вписването му в БФС, защото Хосе няма паспорт на страна от Европейския съюз. През миналата седмица той пропусна тренировка, за да пътува до Гърция за издаването на виза.
 
"Тема Спорт": ЦСКА с нов лагер в Банско
 
Треньорският щаб на ЦСКА-София ще организира нов лагер в Банско по време на паузата за националните отбори през следващата седмица. Това съобщи Стойчо Младенов в изявлението си след победата над Левски.
 
„Все още имаме играчи, които са изостанали с подготовката. Искаме всички наши футболисти да са на еднакво кондиционно ниво, затова и отново ще проведем подготвителен лагер“, сподели наставникът.
 
По време на предишното прекъсване в шампионата армейците отново посетиха планинския курорт, като наблегнаха изключително много на физическата подготовка, припомня „Тема спорт“. Част от тренировките им приличаха на тези, които се провеждат след лятната ваканция – с много бегови упражнения за експлозивност и физическа издръжливост. Работата, свършена в Банско, обаче даде резултат и от паузата насам червените стоят доста по-добре в заключителните минути на двубоите си.
 
Все още не е ясно дали червените ще насрочат спаринг по време на миниподготовката си, както направиха при предишния си лагер. Тогава съперник бе третодивизионният Банско, а проверката завърши 4:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки