СЛЕД 7 ГОДИНИ: Дербито Локо (Сф) - Славия отново е тук!

"Железничарите" ще се опитат да спрат съперника по пътя му към върха, мачът е от 19:45 часа на Националния стадион

СЛЕД 7 ГОДИНИ: Дербито Локо (Сф) - Славия отново е тук!

Локо София приема Славия днес от 19:45 часа на Националния стадион. Двата тима подновяват съперничеството си след 2516 дни. За последно това столично дерби се игра на 8 ноември 2014 година, когато в „Овча купел“ железничарите се наложиха с 2:1, като головете реализираха Даниел Генов и Ламжед Шехуди, а за домакините бе точен Душан Савич.

 
След като бе разбит с 5:0 от Лудогорец преди повече от месец, Локо стегна редиците. Тимът на Иван Колев спечели домакинството си на Пирин Бл с 2:1, а взе по точка при визитите на Арда (1:1) и Черно море (1:1), като успяваше да изравни резултата. Това показва, че червено-черните имат характер. 
 
Треньорът им обаче има доста трудности по окомплектоването на защитата. На „Тича“ Марио Петков получи тежка контузия, след като скъса кръстни връзки на коляното. Аут заради травма е и друг централен бранител – Йоргос Кацикас. Това ще наложи бразилецът Матеус Роча, който действаше като халф, да бъде преквалифициран в защитник. От лазарета на Локо още не е излязъл Александър Александров.
 
“Белите” измъкнаха равенство от ЦСКА (1:1) и надвиха шампиона Лудогорец (1:0), а с актива си от 17 точки са втори в класирането. Ако спечелят срещу днес, футболистите на Златомир Загорчич ще излязат еднолично на върха. 
 
Левият бек Людовик Соарес все още не е готов и пак ще остане извън 18-те. Дарко Тасевски отпада заради настинка. Халфът Иван Минчев до последно ще е под въпрос, след като се контузи при визитата на Марица на Марица. Той е с подут глезен и ще се решава в часовете преди срещата дали ще може да играе. Фланговият нападател Емил Стоев, който се появи през второто полувреме в двубоя с Марица, вече е напълно възстановен. Почти сигурно в групата на "белите" най-после ще се завърне Венцислав Керчев.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
 
ЛОКОМОТИВ (СФ): Любенов, Орачев, Крачунов, Матеус, Рапосо, Милошев, Кацаров, Пинсон, Октавио, Лолала, Димитров
 
Резерви: Витков, Иванов, Атанасов, Чипев, Семерджиев, Николов, Бухмиди
 
СЛАВИЯ: Вуцов, Стоянов, Георгиев, Христов, Томбак, Вълчев, Макрилос, Кирилов, Тасев, Стоев, Сораков
 
Резерви: Дерменджиев, Велков, Керчев, Ихарош, Минчев, Добрев, Димитров

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки