Почетино: Меси е в групата, но не знам дали ще играе

Специалистът говори преди дербито с Манчестър Сити в Шампионската лига

Почетино: Меси е в групата, но не знам дали ще играе

 Треньорът на френския футболен хегемон Пари Сен Жермен Маурисио Почетино даде пресконференция преди двубоя утре срещу Манчестър Сити в Шампионската лига. Аржентинският специалист се опита да омаловажи скандала между Неймар и Килиан Мбапе от уикенда, когато парижани играха срещу Монпелие в първенството на френската Лига 1.

"Не мога да потвърдя дали Меси ще играе в мача. Той обаче попадна в групата ни", каза Почетино в началото на пресконференцията. "Ние сме отбор, който е в процес на изграждане. Това е факт, а не мнение. Сега ще играе срещу Сити, който е воден от най-добрия треньор в света, който мечтае да спечели Шампионската лига. Това е и нашата мечта. Но ние сме отбор, който има само 50 години история. Може би Сити има малко предимство пред нас, но това е футболен мач и всичко може да се случи", смята треньорът.

"Марко Верати тренира добре последните дни. Той е в разширения състав, но не казвам дали ще бъде титуляр", каза още той. "Отборът е спокоен, играчите са спокойни и тренират добре. Има хубава атмосфера при нас. Повтарям, че сме специален клуб и изживяваме специални ситуации, които са различни от другите отбори. 

При нас има добър баланс. Мбапе и Неймар са фантастични момчета. Във футбола понякога има напрежение между играчи, които са с манталитет на победители. Тук постоянната ни цел е да печелим. Виждам, че много се коментира за това напрежение извън отбора, но при нас не е така. Двамата си говорят, аз обсъдим проблема с тях и видяхте, че на тренировка дори се шегуваха помежду си", разкри Почетино. 

"Не мисля, че това е първият сериозен тест за отбора. Подготовката за сезона беше трудна, тъй като отборът постоянно се подготвяше в различен състав заради ваканциите и пазара. Доволни сме, че имаме добри резултати, след като отборът бе окомплектован. Меси изкара 20 години в Барселона. Нека оставим играчите да се адаптират към новата среда и да се почувстват като у дома си", завърши Маурисио Почетино.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки