Куман: На Ансу Фати му трябва още много време

Наставникът на Барселона коментира гостуването на Бенфика в Шампионска лига

Куман: На Ансу Фати му трябва още много време
Наставникът на Барселона Роналд Куман заяви, че очаква труден мач при утрешното гостуване на Бенфика в Шампионската лига.

Той също така обсъди завръщането в игра на Ансу Фати, който се появи като резерва срещу Леванте и успя да вкара последния гол за победата с 3:0.

“Не знам дали Бенфика е отборът в по-добра форма, но това е силен клуб. От личен опит знам колко е голям тимът. Това е красив мач, в който се нуждаем от добър резултат. И двата отбора си имат свой собствен стил. Можем да очакваме интересен мач. Не играем за класиране, този мач не е решващ. Срещу Леванте бяхме много добри без топката. Пресирахме и не оставихме Леванте да играе. Винаги се опитваме да го постигнем, но има мачове, в които се получва по-добре, а в други по-зле. Зависи от нашето отношение и как можем да пресираме, за да отнемем топката бързо. Не знам дали Ансу Фати ще отзове за мачовете на Испания. На него му трябва още много време. За нас беше перфектен ден, спечелихме с добра игра и освен това Ансу се включи и се разписа. По отношение на националния отбор не мога да дам мнение. Той беше 10 месеца извън терените и е изиграл само 15 минути."

"Най-важното е да планираме мача. Трябва да погледнем към младите играчи, които да запишат минути и мачове. Също така да вземем предвид физическия аспект, тъй като играем 5 мача за 12 дни. Това е много за всеки един футболист. Необходимо е да видим къде сме по-свежи и най-вече да планираме двубоя, за да извлечем най-добрия резултат. Очакваме труден мач, те са силни в домакинските си срещи. Португалският манталитет е атакуване с много играчи в предни позиции. Барса винаги играе за победа. Онзи ден играхме без дясно крило, има много варианти за промяна на нещата. Липсват ни играчи по фланговете. Нашите бекове знаят, че имат качествата да атакуват. Схемата на игра не е най-важната, а това да искаме да притиснем противника и да знаем къде да го направим."

"Анализирахме Бенфика и знаем кои са силните им страни. Искаме да владеем топката. Те са бързи, когато контраатакуват. Важно е да притежаваме топката и ако я загубим, трябва да сме организирани. Не ми харесва да говоря за отделните футболисти на противника. Разполагат с Николас Отаменди и с Томас Вермален, както и с бързи играчи в предни позиции. Най-важното е да се подготвим за срещата. Привличането на Люк де Йонг стана в последния момент на трансферния пазар. Също така зависеше от контузиите, които имахме в състава. Той ни дава много, различен нападател е. Онзи ден се справи добре и когато се нуждаем от него, той е на разположение. Освен това има опит в големи европейски мачове. Ансу беше уморен вчера, той оказа емоционално въздействие. Също така трябва да имаме предвид как може да повлияе психическият аспект. Той тренира без проблеми и ще се опитаме да му даваме възможно най-много минути. Не мога да ви кажа преди всеки мач колко минути ще му даваме”, коментира Куман на пресконференцията си преди мача.
Треньорът на Аталанта: Вложихме сърцата си и сега сме щастливи

Вижте какво каза Джанпиеро Гасперини

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки