Кабранов вече е част от Светкавица Митиново и го изведе до върха в Струма-2

Общо 6 мача се изиграха от 4-ия кръг на областна група

Кабранов вече е част от Светкавица Митиново и го изведе до върха в Струма-2
Общо шест мача се изиграха от 4 кръг на областна група Струма-2 по терените на община Петрич. 

На стадиона в Кърналово местния Огражденец победи Струма Марикостиново с 2:1. Този резултат се прие за сензация, защото отборът на гостите е бил винаги един от водещите в изминалите първенства и любителите на футбола са силно изненадани от случилото се. Футболист от отбора на Струма Марикостиново сподели, че това е станало заради подценяване на противника и недобра игра като цяло в двубоя от страна на неговите колеги. Кметът на Кърналово Николай Златков бе с високо повдигнато настроение и изказа задоволство от играта на футболистите от отбора, които са дали всичко от себе си, за да се стигне до тази приятна изненада, побеждавайки именития отбор на Струма Марикостиново, в който играят много футболисти, преминали през известни футболни школи и отбори, включително от професионалната лига. Първият гол в срещата отбеляза Антон Забаданов, който в 31-ва минута бе изведен от Алекс Цеков в наказателното поле на гостите, но там бе повален и главния съдия отсъди дузпа, която потърпевшия превърна в гол за 1:0. Второто попадение в срещата отбеляза в 72-ра минута Евтим Цеков. Почетния гол за гостите бе дело на Георги Бъчваров , който бе изведен от завърналия се отново в отбора на Струма Аспарух Аспарухов. С тази първа победа от началото на настоящото първенство отборът на Огражденец Кърналово заема осмо място със спечелени 4 точки, а Струма Марикостиново – вече е пети с 6 точки. 

В Кавракирово четата на Мартин Бояджиев укроти пет пъти Ураган. Хеттрик в двубоя направи Мартин Бояджиев и по едно попадение отбелязаха Дани Трендафилов и Илко Стоянов. На терена емблематичният футболист Мартин Бояджиев / на когото футболистите специалисти предричаха голямо бъдеще, но реши да остане в родното си селище/ с лекота навързваше по 4-5 футболисти от отбора на Ураган и отбеляза много красиви и ефектни голове. Веднъж Дани Трендафилов с бомбен шут от 30 метра отбеляза също красиво попадение. Илко Стоянов с удар отдясно от 25 метра пък изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на гостите. Единственото попадение в мача за отбора на Ураган отбеляза  бързоногият Димитър Масларов, който премина и през отбора на Беласица Петрич. С тази победа отборът на Вихър Кавракирово е с 9 точки, с толкова е и Светкавица Митиново. В отбора на Ураган Михнево бе осезателно отсъствието на Александър Тилев, който отново замина на гурбет в Италия. Любителите на футбола в Михнево го очакват всеки момент да се завърне от там и да поеме диригентската палка в отбора, както бе през изминалото първенство и да изведе отбора от незавидното 9-то място с 4 спечелени точки. 

В село Беласица едноименния тим претърпя тежка загуба от Светкавица Митиново. В отбора на гостите играе известния футболист Владимир Кабранов, който дълги години бе в Беласица Петрич, включително и в А група, облече екипа и на младежкия национален отбор. Той преобрази организацията  в  отбора на Светкавица Митиново  и с прекрасната си игра и чувство за колективизъм изведе тима до първото място-нещо, което не се беше случвало скоро в този клуб. Естествено, президентът на клуба Венцислав Георгиев най-после остана доволен от случващото се. Така беше и при разгрома над Беласица-08, където Владимир Кабранов отбеляза две попадения, по едно Петър Илиев, Живко Кожовски и Илиян Златков. За домакините почетното попадение бе дело на Димитър Чоканов. Капитанът на домакините Кирил Стамчев сподели, че отсъствието  на основни футболисти се отразява чувствително. С тази победа отборът на Светкавица е временен водач в таблицата, а отборът на Беласица-08 вече 4 мача е без спечелена точка и заема последното 12-то място в таблицата.

На стадиона в Яворница местния тим победи с 6:1 Граничар Кулата. През първата част играта бе равностойна и съвсем справедливо футболистите  от двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство. През второто полувреме силите на гостите намаляха значително и това бе добре дошло за футболистите на Яворница. Най-добрият им футболист Методи Стоименов-Гелс направи хеттрик в двубоя, по едно попадение отбелязаха Илия Ризов, Бейнур Исин и Илиян Дереджиев.  Почетното попадение за граничарите отбеляза Емил Милушев, който се контузи и бе сменен принудително. 

В Самуилово местния Калабак победи трудно петричкия Стрела с 2:1. В продължение на 10 минути в началото на мача в отбора на гостите се контузиха Сашо Стоянов, Тихомир Методиев, Георги Димитров и Емил Димитров. Тъй като нямаше футболисти на резервната скамейка те решиха да останат, което им прави чест, показвайки че милеят за авторитета на своя клуб. Първият гол в срещата отбеляза Валентин Митрев от фаул в 30-та минута за 0:1. До 80-та минута с много усилия футболистите на Стрела удържаха на атаките на домакините. Футболистите на Калабак отбелязаха две попадения чрез Васил Василев и Кирил Стоименов и така с резултат 2:1 спечелиха трите точки. Опорният халф на домакините Стефан Иванов показа стабилна игра. Той е бивш футболист на Беласица в а група, а като войник беше част от състава на отбора на Армеец София , воден от известния български футболист и треньор Борис Гаганелов. След този мач отборът на Калабак е 3-ти във временното класиране със 7 точки, заедно с отбора на Подгорец, който обаче е с по-добра голова разлика. 

В Коларово се срещнаха отборите на местния Подгорец и Огражден 1955 с.Първомай. Този мач се очакваше с голям интерес от зрителите на домакините и придружаващите гостите фенове. Както е известно, в последния кръг от изминалото първенство отборът на Първомай, воден от тогавашния треньорски дует Кирил Атанасов и Красимир Петревски, успя да надделее с 2:1 над отбора на Подгорец и така стана  първенец на областна  група Струма-2. И ако тогава двата отбора спретнаха истинско дерби, то този път не бе така. Отборът на гостите вече не се води от треньорския дует Атанасов-Петревски  и претърпя много тежка загуба , инкасирайки 4 гола в собствената си врата.  Головете за Подгорец бяха дело на Алекс Димитров, Илиян Златков, Велик Опренов и Благой Стоянов. Тази победа ще остане паметна за играещия треньор на Подгорец Стоян Гогушев, който навърши 45 годишна възраст и няма намерение да се отказва от футболната игра. Ненапразно в Коларово го наричат  Стенли Матюс, който игра в различни елитни английски отбори до 50 годишна възраст. Телефонът на Стоян  Гогушев прегря от обаждания от негови колеги от Подгорец Коларово и гръцкия Ангистро Мегас, също и от  приятели, които му пожелаваха много здраве и дълга спортна кариера с фланелката на Подгорец. Подгорец е на  трето място във временното класиране със 7 точки, а този на Огражден 1955 е само с 1 точка от изиграните 4 мача.
Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки