ОБЗОР: Отзиви и реакции след кръга в Югозападната Трета лига

Беласица спечели щастливо дербито с Чавдар, Балкан запази върха

ОБЗОР: Отзиви и реакции след кръга в Югозападната Трета лига

Десет мача от 9 кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България.

Отбелязани бяха общо 22 гола, от тях 16 за домакините и 6 за гостите.

Във Владая местният Гранит победи Пирин ІІ Благоевград с 2:1. Първият гол в срещата отбеляза Весислав Иванов в 11-та минута, а Илиян Тумбев в 19-та изравни резултата. В 43-та минута Ивайло Тодоров от гостите си отбеляза автогол и така при резултат 2:1 за домакините приключи срещата. След тази победа отборът на Гранит Владая заема 8-мо място с 15 спечелени точки, а Пирин ІІ – 18-то с 4 точки. Наставникът на гостите Ради Бачев сподели, че на база показаната игра на терена резултата не е реален.

На стадион Цар Самуил в Петрич се игра дербито между отборите на Беласица и Чавдар Етрополе. Гостите започнаха по-добре мача. Съвсем справедливо отбелязаха гол в 10-та минута отбелязаха гол чрез Йоан Маринов. На три пъти по-късно възпитаниците на Йордан Юруков отблизо не успаха да огорчат вратаря на домакините. През втората част на срещата футболистите на Чавдар учудващо се позатвориха, разчитайки напред на контраатаки, и това им изигра лоша шега. Отборът на Беласица , особено след влизането в игра на Живко Димитров и Патрик Попов, се оживи много и по-често се озоваваше пред наказателното поле на гостите. При едно от поредните мелета пред противниковата врата след центриране отляво завърналият се в помощ на нападението Йоан Маринов в желанието си да изчисти топката, я фалцира и изпрати неспасяемо в далечния ъгъл зад вратаря Димитър Пангев и резултата бе изравнен – 1:1. Резервата Димитър Иванов от  отбора на домакините също се включи много добре и внасяше острота в нападението на Беласица. Именно  той в 79-та минута след центриране от ъглов удар изпрати с крак топката неспасяемо в далечния ъгъл и се спря в мрежата за 2:1. Радостта на Комити бе голяма, и имаше защо. Бяха спечелени три точки в директен двубой срещу единия от кандидатите за първото място отбор – този на Чавдар Етрополе.

„Надяваме се да няма повече експерименти в състава на Беласица в оставащите мачове до края на първенството и Живко Димитров, Патрик Попов и Димитър Иванов да бъдат сред 11-те още в мача срещу Гранит Владая”, споделиха Комити. С тази победа отборът на Беласица се изкачи на второ място с 21 точки, с 3 по-малко от временния водач Балкан и с по една повече от Витоша Бистрица и Оборище Панагюрище. Чавдар вече заема 6-то място с 19 точки.

В Разлог местният Пирин претърпя загуба от Оборище Панагюрище. Единственият гол в срещата отбеляза капитанът на гостите Георги Нетов в 81-ва минута. Независимо, че отборът на гостите тренират през ден поради финансов недостиг, доказаха, че когато има желание и хъс за победа, всичко се постига. Така беше и в Разлог. Вече са 4-ти с 20 точки, а Пирин са на 13-то място с 10 точки.

В Ботевград Балкан постигна победа срещу Хебър ІІ Пазарджик, побеждавайки ги с 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Николай Цветков-Демона с глава още във 2-ра минута. За домакините пропуски направиха Кристиян Ковачев,  Павел Петков и Калоян Бонев. През втората част на мача отборът на гостите показа далеч по-добра игра от първото полувреме, но вратаря на Балкан  Костадин Котев бе на висота и охлади надеждите на противниковите нападатели за отбелязване на гол. Отборът на Балкан е едноличен лидер в групата с 24 точки. Хебър ІІ  е 15-ти с 9 точки.

Витоша Бистрица победи Левски Чепинци с 5:0 с две попадения на Михаил Петров и по едно на Станислав Петров, Кристиян Димитров и Кристиян Кочилов. При това положение отборът на Витоша е 3-ти във временното класиране с 20 точки- 4 по-малко от лидера Балкан Ботевград. Отборът на Левски Чепинци е последен във временното класиране само с 1 спечелена точка.

Дубълът на Септември София загуби от Сливнишки герой Сливница с 1:2. Головете за отбора на гостите отбелязаха Кристиян Николов в 12-та и Стефан Аличков в 23-та минути. За домакините попадението реализира Мартин Тодоров в 70-та минута. Септември ІІ София е 12-ти с 11 точки, а Сливнишки герой е на 7-мо място с 16 точки.

В град Гоце Делчев местният Пирин и Костинброд  от едноименния град завършиха наравно – 1:1. Наставникът на гостите Любомир Божанков се оплака от дългото пътуване и според него това е причината първия гол да бъде отбелязан от домакините още от съблекалнята  - във 2-ра минута от Ибрахим Алим. Известният български футболист Цветан Генков с ефектно попадение изравни в 21-ва минута . През втората част гостуващия тим заигра по-затворено, което изнерви футболистите на домакините. Петър Лазаров от Пирин изрита умишлено Алекс Добчев от Костинброд и в 79-та минута му бе показан червен картон от главния съдия. Наставникът на гостите Любомир Божанков определи спечелената точка като много ценна срещу един корав домакин – Пирин Гоце Делчев. Отборът на Костинброд е 16-ти с 6 спечелени точки, а Пирин е 9-ти с 14 точки.

В Сандански Вихрен домакинства на Надежда Доброславци. В този мач ученикът Румил Жотев – момента наставник на Надежда – не се даде на учителя Емил Велев – старши треньор на Вихрен Сандански. Както е известно двамата дълги години бяха треньорски тандем в различни отбор, за последно в Левски Лом. Първият гол в срещата отбеляза Мариан Китанов в 60-та минута, а Янислав Тусонджиев изравни в 76-та минута. Този резултат задоволи наставникът на гостите Румил Жотев, определяйки го като много добър, защото точката е спечелена срещу именития Вихрен Сандански. Вихрен е 17-ти с 5 точки, Надежда е 19-ти с 2 точки.

На стадион Осогово в Кюстендил едноименният тим победи ФК Банско с 1:0. В този мач четата на Ели Маркес направи доста пропуски и според него не заслужаваше загубата. „Боби Галчев от дузпа изпрати топката в гредата зад вратаря на домакините Захари Димитров. На два пъти и гредите след това помогнаха на ФК Кюстендил. Загубихме в 3 минутното продължение след гол на Боян Стойнев. Не заслужавахме загубата, защото бяхме по-добрия отбор на терена. Не им прави чест на публиката, която през целия мач обиждаше мен като треньор и капитана Боби Галчев”, сподели Ели Маркес.  „Признавам, че в отделни моменти, най-вече от 55-та до 80-та минута, гостите ни надиграха. По-добре грозна победа отколкото красива загуба. Все още сме единствения отбор в групата без загуба”, сподели Николай Николов.Чезето-старши треньор на ФК Кюстендил.  Отборът на ФК Кюстендил е вече 5-ти с 19 точки, а Банско – 11-ти с 11 точки.

В Ихтиман местният Ботев загуби изненадващо от Рилски спортист Самоков с 0:1. Единственият гол в срещата отбеляза Виктор Колев от гостите в 28-ма минута. С тази победа отборът на Рилски спортист е 10-ти с 12 точки, а Ботев е 14-ти с 9 точки.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки