Треньорът на Цървена звезда: Лудогорец е на нивото на Брага

Вижте какво заяви Деян Станкович преди мача в Разград

Треньорът на Цървена звезда: Лудогорец е на нивото на Брага

Треньорът на Цървена звезда Белград – Деян Станкович, призна, че отборът му не се намира в най-добрия момент поради проблемите с инфектирани играчи, а евентуално равенство срещу Лудогорец в четвъртък би бил добър резултат за сръбския гранд.

„Ситуацията при нас не е добра, но ние сме Цървена звезда. Не искам да се оправдавам с нищо. Имаме „гладни” момчета. Мисля, че ще се справим с нашите тревоги и те ще излязат да се надиграват. Надявам се да излезем възможно най-бързо от този етап”, каза Станкович на пресконференция пред мача между двата отбора.

Играчите на Звезда гостуват на Лудогорец в четвъртък от 22,00 часа на „Хювефарма Арена”.

Клубът от сръбската столица анонсира в сряда, че има четирима инфектирани играчи с коронавирус – вратарят Милан Борян, дефанзивните футболисти Милош Дегенек и Александар Драгович, както и халфът Александър Катай.

Звезда ще пътува до България с двама вратари Зоран Попович и Милош Гордич.

„Трябваше да пътуваме по-рано за България, но поради ситуацията полетът ни ще е късен”, добави Станкович.

„Когато дойде мачът, ти забравяш за липсите ти и се фокусираш на терена. Подготвили сме два-три варианта на игра, с които работихме в сряда. Отиваме за позитивен резултат, тъй като ни предстоят две тежки визити в Лига Европа. Лудогорец е на нивото на Спортинг Брага”, коментира бившият халф на Интер Милано.

„Ако погледнем някои детайли, то те са на нивото на Брага. Първата победа ще ни даде увереност. Лудогорец играе като португалците, сменя формацията и пробива добре линиите. Физически и психически сме готови”, определи Станкович.

Милан Павков и Ел Фардо Бен се завръщат в състава на „звездашите” след травми, но Станкович отказа да каже колко готови са двамата.  Треньорът говори и за последния мач между двата отбора в европейските клубни турнири, когато Лудогорец елиминира Цървена звезда в предварителните кръгове на Шампионска лига.

„Никой не говори за този мач. Много неща са се променили в двата тима досега. Дори Канга, който е играл тогава, е станал по-добър”, каза още треньорът на „червено-белите”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки