Третият в схемата Де Минор отпадна от Sofia Open 2021

Австралиецът загуби във втория кръг от американеца Маркос Хирон

Третият в схемата Де Минор отпадна от Sofia Open 2021

Поставеният под номер 3 Алекс Де Минор (Австралия) отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481270 евро.

Де Минор загуби от Маркос Хирон (САЩ) с 6:7(5), 6:7(2) след малко повече от две часа игра на Централния корт в зала "Арена Армеец".

Любопитното е, че Хирон надделя над същия съперник и през миналата седмица със 7:5, 7:6(5) по пътя си към четвъртфиналите на надпреварата в Метц.

Американецът пропиля ранен аванс от 3:1 гейма, а след това спечели първия сет с тайбрек, в който реализира обрат от 2:4 точки.

Във втората част Де Минор проби за 5:4 и сервираше за изравняване на резултата, но не се възползва, а във втория тайбрек Хирон дръпна с 6:0 точки и това се оказа решаващо.

"Труден двубой. Миналата седмица също имахме тежък мач. Днес аз играх по-добре във важните точки, а той допусна някои грешки. Доволен съм, защото с оглед на пробива във втория сет, мачът можеше да отиде във всяка посока", коментира американецът.

Следващият съперник на Хирон ще бъде номер 8 в схемата Джон Милман (Австралия), който елиминира Иля Марченко (Украйна) с 5:7, 7:6(0), 6:4 за два часа и половина игра на корт номер 1.

55-ият в световната ранглиста Милман, който направи ключовия пробив в петия гейм на третия сет, след което затвърди успеха с нов брейк в края, за да достигне до втори пореден четвъртфинал в Тура на АТП след Нур-Султан през миналата седмица.

Nazilli Escort

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки