МАЛШАНС: Лудогорец падна от Цървена звезда след много екшън, греда и червен картон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сърбите с историческа първа победа в България, разградчани с пето поред загубено домакинство в Лига Европа

МАЛШАНС: Лудогорец падна от Цървена звезда след много екшън, греда и червен картон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският шампион Лудогорец загуби пето поредно домакинство в турнира Лига Европа.

Разградчани отстъпиха с 0:1 пред сръбския гранд Цървена звезда във втория си мач от група „F“, в която стартираха с реми 1:1 срещу датския Мидтиланд.

Сега обаче те нямаха късмет в Разград, удариха греда и останаха с човек по-малко в 77-ата минута, когато Сисиньо бе изгонен, за да отстъпят в крайна сметка минимално след попадение на Гелор Канга в 64-ата. 

Така гостите постигнаха втори последователен успех в потока и за първи път в своята история спечелиха визита в България.

Лудогорец също инкасира дебютно поражение от сръбски тимове след 3 победи и още толкова ремита преди двубоя в четвъртък вечер, който бе изгледан на живо от националния селекционер Ясен Петров и президента на БФС Борислав Михайлов. 

Балканското дерби предложи здрава битка, много нерви, сблъсъци между футболисти на терена, но и разочарование за феновете на „орлите“. 

За тяхно съжаление извън състава им остана капитанът Антон Недялков, който е контузен, докато Кирил Десподов се възстанови дотолкова, че да седне на пейката.

Гостите започнаха по-амбицирано срещата и стигнаха до корнер още във 2-ата минута, но Кристиян Кахлина успя да улови.

После обаче вратарят на „орлите“ се подхлъзна при изритването на топката и негов съотборник трябваше да извършва нарушение, за да спре опасна контраатака на Цървена звезда. 

Сърбите продължиха да диктуват събитията на терена и в 6-ата минута Родич нанесе опасен изстрел, който бе блокиран. 

Малко по-късно Лудогорец отговори с отличен пробив на Текпетей, чието успоредно на голлинията подаване бе засечено от Клод Гонсалвеш, но спря в тялото на неговия съотборник Пиерос Сотириу.

В 16-ата минута Текпетей бе спрян с цената на нарушение пред наказателното поле и Лудогорец получи свободен удар, а Мирко Иванич – втория жълт картон за играч на Цървена звезда в срещата. 

Изстрелът на потърпевшия Текпетей обаче спря в стената от футболисти, докато в ответната атака провинилият се Иванович пробва шут, ала не улучи вратата.

В 26-ата минута се стигна до грешка на Лудогорец при изнасянето на топката и Бен Набухан бе изведен в коридор сам срещу Кахлина, но си затвори ъгъла с поемането и стреля покрай гредата от близка дистанция.

Последваха неточни опити на Гелор Канга и Луи Диони от гостите, както и бомбен шут на последния в 36-ата минута, но право в тялото на вратаря.

В другата половина Текпетей продължи да тормози отбраната на Цървена звезда, но му липсваше точност в завършващата фаза.

Така почивката дойде при резултат 0:0 като и двата отбора отправиха по един точен удар през първите 45 минути.

Втората част започна така, както и първата – с корнер за Цървена звезда, след който не последва нищо опасно.

В 52-ата минута се стигна до сблъсъци между футболисти на терена след неспортсменска проява от футболист на гостите, но всичко приключи с жълт картон за Сисиньо.

Малко преди изтичането на първия игрови час пък вратарят Попович трябваше да се намесва решително след прострелно центриране отдясно, а последвалият изстрел на Шакийл Пинас бе блокиран от Радован Панков.

Цървена звезда откри резултата в 64-ата минута, след един тъч и опит за воле, което не се получи. Впоследствие обаче топката стигна до Гелор Канга и габонецът с мощен шут я прати в горния ъгъл от границата на наказателното поле, за да даде аванс на своите – 1:0.

Само 4 минути по-късно Лудогорец можеше да изравни, ала изстрелът на Текпетей срещна гредата и преднината на сърбите се запази.

Последва двойна смяна в състава на Лудогорец, за да се появят в игра Икоко и Десподов, както и пропуск на Бен от гостите в 76-ата минута.

Тогава Кахлина показа класа, за да спаси, ала секунди по-късно Сисиньо бе изгонен заради втори жълт картон и остави „орлите“ с човек по-малко. 

Веднага след това на терена се появи Мавис Чибота, заменяйки Алекс Сантана, а след броени секунди резервата можеше да се превърне в герой за Лудогорец, защото се озова сам срещу вратаря. Чибота прехвърли стража, но топката премина на сантиметри от гредата.

До края, макар и с човек по-малко, разградчани натиснаха в опит да изравнят, но не можаха да го сторят, така че остават с 1 точка от два мача.

Толкова има и Мидтиланд, който междувременно падна от Брага с 1:3 и също завърши двубоя с човек по-малко. Португалците вече са втори с 4 точки, на 2 от лидера Цървена звезда. 

Лудогорец – Цървена звезда 0:1
0:1 Гелор Канга (64)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 4. Сисиньо, 30. Пластун (к), 24. Вердон, 6. Пинас, 25. Баджи, 8. Клод Гонсалвеш, 37. Текпетей, 7. Сантана, 32. Са, 19. Сотириу;

Треньор: Валдас Дамбраускас; 

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА: 1. Попович, 23. Родич, 25. Еракович (к), 6. Панков, 77. Гобелич, 35. Саного, 8. Канга, 4. Иванич, 31. Бен, 55. Сърнич, 39. Диони;

Треньор: Деян Станкович.

Разширен репортаж

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки