РАДОСТ В КОМАТЕВО: Ботев (Пд) разби ЦСКА 1948 с 3:1 и пак е лидер (ВИДЕО)

"Жълто-черните" изпуснаха разгром, VAR с две правилни намеси

РАДОСТ В КОМАТЕВО: Ботев (Пд) разби ЦСКА 1948 с 3:1 и пак е лидер (ВИДЕО)

Ботев (Пловдив) постигна седмата си поредна победа у дома, след като се наложи с 3:1 над ЦСКА 1948 в първия мач от 10-ия кръг на футболната efbet Лига.

С два гола за „канарчетата“ блесна Маркиньос, а един от дузпа добави възстановеният капитан Тодор Неделев.

Галин Иванов пък реализира в трети последователен сблъсък срещу пловдивчани, но въпреки това те взеха пълния комплект от точки и събраха 21, за да превземат върха на временното класиране.

 


На 3 зад тях остана шампионът Лудогорец, който обаче е изиграл с 3 двубоя по-малко от „жълто-черните"

Те излязоха със схема с трима централни защитници и започнаха по-силно мача като отправиха първия точен удар след по-малко от минута игра, когато Неделев стреля коварно, но капитанът на гостите Даниел Наумов се справи. 

В третата минута пък на фланга бе изведен Па Конате и той центрира прострелно, успоредно на голлинията, ала стражът на ЦСКА 1948 отново се намеси.

В 14-ата минута Крум Стоянов направи двойно подаване с Георги Русев и налвезе в пеналта, където опита пас по земя, а след рикошет в защитник топката се отби в страничната греда на „жълто-черните“.

Ботев отговори малко по-късно, с мощен шут на Реда Рабеѝ, който обаче бе спасен от Наумов.



Последва фрапантен пропуск на Николай Минков, който бе намерен с чудесно центриране от Неделев в наказателното поле, но с глава стреля над вратата от непосредствена близост. 

В 30-ата минута пък Конате напредна с топка в крака и бе фаулиран от Денислав Александров, което накара главния съдия да отсъди дузпа.

Гостите претендираха, че нарушението е извън пеналта, но след намеса на ВАР стана ясно, че то е в очертанията и Тодор Неделев застана зад топката.

Капитанът на Ботев хладнокръвно я прати в мрежата, за да открие резултата и  даде аванс на пловдивчани в 31-та минута.

Шест по-късно пък Маркиньос пресече една топка в средата на терена, напредна и стреля силно, ала след рикошет се стигна до корнер.

При неговото изпълнение пък Антоан Бароан засече с глава и топката срещна гредата. След това пък Маркиньос я насочи към вратата, а Георги Ангелов опита да я изчисти от голлинията.

Повторенията обаче показаха, че коженото кълбо е преминало с целия си обем във вратата на гостите и след намеса на ВАР попадението бе зачетено – 2:0. 

В добавеното време на първата част пък Самюел Супрайен от Ботев показа как трябва да се действа в подобни ситуации и успя да изчисти удара на Ивайло Чочев малко пред голлинията, за да запази аванса на Ботев 2:0 до почивката.

По време на нея пък двамата наставници направиха по една промяна и смениха тактическите постройки на своите състави от 3-5-2 към 4-4-2, така че опонентите продължиха да играят с огледални формации. 

Този ход се оказа печеливш за бившия треньор на домакините и настоящ на гостите Николай Киров, тъй като момчетата му намалиха резултата още в 49-ата минута.

Тогава Галин Иванов стреля силно и вратарят на Ботев успя само да отбие топката, но не и да я спре, за да не навести мрежата му – 2:1.

Впоследствие обаче Ботев се ориентира и не след дълго отново заигра по-добре.

„Канарчетата“ нанесоха своя решителен трети удар в 67-ата минута, когато Неделев изведе в коридор Маркиньос.

Последният бе изпреварен в пеналта от Марио Топузов, но след намесата му топката стигна до Конате. Той пък я върна към връхлитащия Маркиньос, който отблизо реализира второто си попадение в срещата и отново даде аванс от 2 гола на Ботев – 3:1.

До края повече голове не паднаха и така пловдивчани запазиха 100-процентовия си домакински актив в първенството, докато ЦСКА 1948 остана с 8 точки от 10 мача, на цели 13 от петъчния си опонент. 

БОТЕВ ПД - ЦСКА 1948 3:1

1:0 Тодор Неделев (31, дузпа)
2:0 Маркиньос (38)
2:1 Галин Иванов (49)
3:1 Маркиньос (67)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ПД:
1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 7. Маркиньос, 8. Тодор Неделев, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 17. Николай Минков, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабеѝ, 24. Кевин Янсон;

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 87. Симеон Петров, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 7. Марио Топузов, 77. Крум Стоянов, 18. Ивайло Чочев, 25. Георги Ангелов, 11. Денислав Александров, 33. Галин Иванов, 10. Георги Русев;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки