Пламен Илиев: Феновете спасиха Левски и Динамо

"Левски ще е много по-организиран отбор при Стоилов", заяви той

Пламен Илиев: Феновете спасиха Левски и Динамо

 Националният вратар Пламен Илиев беше основен футболист и на Левски, и на Лудогорец. От септември насам стражът е част от румънския гранд Динамо Букурещ, който по подобие на „сините“ изживява трудни времена.

„Трансферът в Динамо се случи в рамките на няколко дни. Обадиха ми се, за да потвърдят интереса си, а след това се разбрахме за условията. Мога да кажа, че бързо се стигна до трансфера. За мен беше по-важно, че Динамо ми даде възможност да играя. Когато се разделих с Лудогорец беше краят на трансферния прозорец и опциите са доста по-малко в този период. Подписах само до лятото, а след това ще видим как ще се развият нещата“, започна Тигъра в интервю за Гонг.

“На всички в Румъния е ясно, че състоянието на клуба не е много добро. Опитват се доста хора да помагат, феновете помагат много също. Имаме най-младия отбор в лигата. Никой не иска да го признае, но целта е отборът да не изпадне през тази година. Наистина сме много млад тим, с много млади момчета. Повечето от тях през миналия сезон са играли за втория отбор на Динамо. В личен план за мен е важно да съм здрав, тъй като в последните години имах някои контузии, които ми попречиха да имам постоянство в играта си. Ще се радвам да съм здрав и да запиша колкото се може повече минути до лятото. След това ще видим дали ще остана, дали ще са доволни от мен“.

„Раздялата с Лудогорец стана след втория мач в Шампионската лига срещу Малмьо. Седнахме с ръководството и преценихме, че е най-добре и за двете страни да се разделим. Ясно беше, че няма да получавам шансове в отбора, а за мен беше по-важно да играя. Бързо се разбрахме и прекратихме договора“, продължи ботевградчанинът.

„Минаха два мача в групите на Лига Европа. Разбира се, групата на Лудогорец изобщо не е лека. Знам за какви отбори става на въпрос. Видя се и вчера, че Цървена звезда, въпреки липсата на някои футболисти, остава доста качествен отбор. За Мидтиланд също мога да кажа, че е много добър отбор, здрави момчета. За Брага няма какво да се коментира, част от много силно първенство. Шансовете за Лудогорец остават, тъй като има цели четири мача до края на групата. Вече си зависи от тях. Дано да нямат проблеми с контузии, тъй като Недялков и Десподов имаха травми. С тяхното присъствие отборът изглежда по много по-добър начин“.

„Според мен и през тази година основен конкурент на Лудогорец за титлата ще бъде ЦСКА. Те продължават да са труден и добре организиран отбор. Определено основен конкурент на Лудогорец. Но не мисля, че „орлите“ ще имат проблеми и отново ще триумфират с титлата“.

„Положителните неща в Левски от това, което чувам и чета са, че ще бъдат поизчистени нещата със заплащането на футболистите. Не съм наясно точно как стоят нещата. Това е, което чета от пресата. Щом и Станимир Стоилов се е съгласил да бъде треньор, той държи много на тези неща – всичко да е коректно. С него отборът полека ще излезе от кризата и ще подобри играта си. Може би ще иска и нови футболисти през зимата. С Мъри Левски ще е коренно различен отбор. Има нужда и от време“, продължи вратарят.

„При всички положения Левски ще е много по-организиран отбор при Стоилов. Имат и доста качествени български футболисти в състава. Георги Миланов започва да възвръща формата си. Беше доста време извън футбола. С него играта на Левски е много по-добра от преди. Надявам се да стане интересен мач. Прогнози не мога да давам“.

„Прилики между Левски и Динамо? Феновете тук доста помагат на отбора. Реално заради тях отборът съществува още. При Левски ситуацията е сходна. Прилики има. Колкото и тъжно да звучи това. И Левски, и Динамо са големи отбори и полека нещата ще тръгнат нагоре и за двата клуба. Една от основните причини е, че имат милиони фенове. Хората милеят за отборите си“, коментира Илиев.

„Дай Боже Левски да успее да се класира за Европа. Това ще е добре за всички, които обичат Левски. Мъри е наясно как са нещата в клуба. При всички положения със Стоилов „сините“ ще се борят до последно за място в евротурнирите“.

„Кой мач между Левски и Лудогорец ще помня винаги? Бил съм и от двете страни на барикадата. Когато бях в Левски отборът беше много силен. Борбата беше между Левски и Лудогорец за титлата. Имаше емоционални мачове и на „Герена“, когато бях там и сме побеждавали Лудогорец. Имаше и такива с екипа на Лудогорец. Първият ми мач за тях беше на „Герена“ пред доста публика. Доста са мачовете, за които се сещам и бяха емоционални за мен лично“, завърши Илиев.

Kütahya Escort

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки