Солскяер: Няма разумно обяснение защо играем в събота по обяд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед коментира и ситуацията с Дони ван де Бек

Солскяер: Няма разумно обяснение защо играем в събота по обяд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер се оплака от програмата във Висшата лига.

Норвежецът заяви, че няма разумно обяснение, което да отговори на въпроса защо тимът играе в обедния мач в събота, след като е имал двубой в сряда вечер.

"Червените дяволи" приемат Евертън в първия мач от седмия кръг, като мачът започва малко повече от 60 часа след края на срещата с Виляреал от Шампионската лига.

За сравнение конкурентите за титлата Ливърпул и Манчестър Сити играха в Шампионската лига във вторник вечер, но се срещат един друг чак в късния мач в неделя, което ще им даде време от над 114 мача между гостуванията им в Порто и Париж съответно и началото на мача на "Анфийлд".

"Нямам абсолютно никакво обяснение за програмата. Освен желанията на телевизиите. Миналата година отново имахме гостуване в Истабул в сряда, след което трябваше да гостуваме на Евертън в събота по обяд. Бяхме поставени в ситуация да се провалим. Хубавото е, че сега публиката ще бъде на наша страна и съм сигурен, че ще ни даде нужната подкрепа. Ние и Челси играхме в сряда и трябваше да ни сложат мачовете в неделя, а Ливърпул и Сити да играят в събота. За съжаление здравият разум може да не се среща толкова често", каза Солскяер на пресконференцията преди мача.

Норвежкият мениджър коментира и ситуацията с полузащитника Дони ван де Беек. Нидерландецът реагира гневно, след като бе оставен на пейката през целия мач в двубоя с Виляреал.

"Разбирам раздразнението му. Всеки играч иска да играе. Но тази енергия и желание трябва да бъдат показване на терена. Това важи не само за Дони, но за всички играчи. Този отбор е пълен с национални състезатели и за да успеем заедно, ще се нуждаем от повече позитивна енергия. Не можем да си позволим да имаме енергийни вампири. Дони никога не е повлиявал негативно на отбора, това трябва да бъде казано. Но ако видя някой да влияе негативно, това е друг случай и ще действам с твърда ръка", каза още Солскяер.

Kütahya Escort

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки