България U21 ще играе за пето място на световното (ВИДЕО)

Тимът на Найден Найденов обърна Чехия в Карбония

България U21 ще играе за пето място на световното (ВИДЕО)

 

Националният отбор на България ще играе за пето място на Световното първенство по волейбол за мъже под 21 години.
 
Тимът на Найден Найденов надигра Чехия с 3:1 (24:26, 25:22, 25:22, 25:23) в плейофен мач в италианския град Карбония. Така съставът ни успя да покаже възможностите си и ще се бори си за място максимално близо до най-добрите четири на шампионата.
 
Първият гейм бе точка за точка до самия край - 24:24. В решителния момент нашите се огънаха. Сгрешен сервис даде точка преднина за чехите, а атака в аут доведе до гейм за Чехия, която се наложи с 26:24.
 
Втората част започна с рокада в центъра, като на полето се появи Цветослав Николовски, който замени Любчо Янковски. Волейболистите заиграха по-стабилно и намалиха грешките. Това доведе до леко предимство. В средата на гейма Найден Найденов потърси още една промяна. Като диагонал се появи Георги Татаров на мястото на Денис Карягин. След равенството 19:19, съставът ни се откъсна с три точки и поведе с 22:19. Моментът бе ключов, нашите запазиха предимството си и изравниха 1-1.
 
България показа изключителен характер и борбеност в третата част, която спечели след пълен обрат. Националите демонстрираха, че в труден момент могат да се вдигнат и да бъдат убедителни в решителните минути. Найден Найденов предприе поредна рокада, като диригенската палка бе поета от Стоил Палев. Така на полето заиграха четирима състезатели от националната селекция U19, която завоюва сребърните медали на световното в Иран. Чехия водеше с 21:17, но състезателите ни направиха пълен обрат. Ключов бе успешният сервис, а в герой се превърна Алекс Николов. Той застана на крайната линия и отбеляза дълга серия от начален удар, включително и 2 аса. Тимът ни поведе с 24:21. Това сломи съперника, а Самуил Вълчинов отбеляза победната 25-та точка и България поведе с 2:1 гейма.
 
Четвъртата част започна под диктовката на България, тимът ни се откъсна с три точки, а след сервис на Цветослав Николовски разликата стана 4 точки 14:10. Чехите не се отказаха и продължиха да търсят варианти за отпор. Нашите момчета устояха на всички опити на съперника за обрат, запазиха верния ритъм и затвориха гейма, а с това се поздравиха и с крайната победа.
 
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки